TTB İSİH Kolu, Bursa’da İşyeri Hekimleri ile Buluştu

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği (İSİH) Kolu Yürütme Kurulu, 19 Haziran 2022 günü Bursa’da işyeri hekimleri ile bir araya geldi.

Bursa Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıya TTB İSİH Kol Başkanı Dr. Metehan Akbulut, Kol Sekreteri Dr. Selçuk Çelik, Kol Yürütme Kurulu üyeleri Dr. M. Celal Mestcioğlu ve Dr. Cafer Şahin ile Bursa’dan 20 işyeri hekimi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Dr. Metehan Akbulut, illerde işyeri hekimleri ile olanaklar ölçüsünde toplantılar yapacaklarını, Bursa’nın bunun ilk adımı olduğunu söyledi. İşyeri hekimlerinin mesleki bağımsızlıklarının güvence altına alınması, çalışma koşullarının ve özlük haklarını iyileştirilmesi, çalışma haklarının gaspının önlenmesi ve sertifika kiralamanın önüne geçilmesi gibi sorunları sıralayan Akbulut, “Bugün her zamankinden daha fazla bir arada olmaya ve örgütlü davranmaya ihtiyacımız var” diye ekledi.

İşyeri hekimlerinin, tabip odalarının İSİH komisyonlarında ve TTB İSİH Kolu’nda eşit söz ve karar sahibi olması gerektiğinin altını çizen Akbulut, “Ortak birikim ile mesleki değerlerimiz çevresinde dayanışmayı artırarak, emeğimize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkan bir süreci hep birlikte örmek istiyoruz. Bu amaçla TTB İSİH Kolu olarak işyeri hekimleriyle bulundukları illerde/bölgelerde toplantılar yapıp, sorunları ve çözüm önerilerini ve yapmamız gerekenleri ortaklaştırmaya çalışacağız. Gücümüzün birliğimizden geldiğine inanıyor, tüm işyeri hekimlerimizi bu hassas dönemde dayanışmaya, haklı taleplerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dr. Selçuk Çelik, TTB İSİH Kolu’nun son bir yıldaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra işyeri hekimleri söz aldı. TTB’nin belirlediği asgari ücretin çok altında ücretlerle çalıştırıldıklarını, ek-2 formunun ihtiyaca yanıt vermediğini, sertifikaların kaldırılmasının ve işyeri hekimlerinin bir bölümünün tabip odalarına üye olmamasının sorunlara yol açtığını aktaran işyeri hekimleri, beklenti ve çözüm önerilerini de dile getirdi. İşyeri hekimleri için checklistler ve rehberler oluşturulması için çalışmaların hızlandırılmasına dikkat çekilirken, 2023 yılına girerken “Nasıl Bir İşçi Sağlığı, İş Güvenliği Modeli/Örgütlenmesi” istediğimizin de hazırlanması gerektiğine vurgu yapıldı.