Ege Bölge Tabip Odaları İşyeri Hekimleri Toplantısı Yapıldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği (İSİH) Kolu işyeri hekimleriyle bulundukları illerde/bölgelerde toplantılar yapıp, sorunları ve çözüm önerilerini ve yapılması gerekenleri ortaklaştırmaya çalışıyor.

Ege Bölge Tabip Odaları işyeri hekimleri toplantısı, 1 Ekim 2022 Cumartesi günü İzmir Tabip Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla tabip odalarından işyeri hekimlerinin yanı sıra; TTB İSİH Yürütme Kurulu üyeleri ve TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları katıldı.

İşyeri hekimlerinin tüm ülkede benzer sorunlar yaşadığını, örgütlü olmaya her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Toplantının gündemleri şöyle oldu:

• Açılış Konuşması / Dr. Süleyman Kaynak
  • Tanışma ve Toplantıdan Beklentiler
  • 10. Yılına 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası’nın Değerlendirilmesi
    • Tarihçe / Dr. Hülya Çamlıbel
    • 6331 Sayılı Yasanın Olumlu-Olumsuz Yönleri / Dr. Rana Savlu
    • 6331 Sayılı Yasa ve Eğitim / Dr. Arzu Yetginer
    • 6331 Sayılı Yasa ve OSGB’ler / Dr.Osman Bölükbaşı
    • İşyeri Hekimliği Ücretleri ve Ücret Belirlenmesinde Temel Kriterler / Dr. Esat Hoşgönül
  • TTB İSİH Kol Çalışmaları
  • Bölge Tabip Odaları Komisyon Faaliyetlerinin Aktarılması
  • İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Alanından Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Öneriler

TTB İSİH Yürütme Kurulu ise 2 Ekim 2022 günü bir araya geldi. Bölge tabip odaları işyeri hekimlerinin önerilerinin değerlendirildiği toplantıda önümüzdeki döneme ilişkin program oluşturuldu.