Muğla’da Ev-Eksenli Çalışmada Sağlık Risklerine Görünürlük Çalışması

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği (İSİH) Kolu ile Ev-Eksenli Çalışanlar Sendikası’nın (Ev-Eksen) Muğla bölgesindeki “Ev-Eksenli Çalışmada Sağlık Risklerine Görünürlük Çalışması” 10-11 Eylül 2022 günleri devam etti.

Önceki dönem İSİH Kolu başkanlarından Dr. Arif Müezzinoğlu’nun ve Muğla Tabip Odası'ndan Dr. Zuhal Uzunyayla'nın katıldığı çalışmada niteliksel veriler toplanması amaçlandı. Bayır/Menteşe/Muğla’da sendika üyeleriyle snowball/kartopu örneklem yöntemiyle ev eksenli çalışan kadın işçilerle yüz yüze derinlemesine görüşmelerin yapıldığı çalışmada, hem ortam hem kişiler ile ilgili gözlemler gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da Ev-Eksenli Çalışanlar Sendikası (Ev-Eksen) ile 18 Eylül 2022 tarihinde yapılacak çalışmaya Dr. Ferhat Demir, Dr. Kamiran Yıldırım, Dr. Nevruz Gürceğiz ve Dr. Ali İhsan Gündoğdu katılacak.