İSİH Kolu, Ev-Eksenli Çalışanlar Sendikası ile Bir Araya Geldi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu (İSİH), Ev-Eksenli Çalışanlar Sendikası (Ev-Ek-Sen)  ile 17 Temmuz 2022 günü çevrimiçi bir toplantı yaptı.

Toplantıya TTB İSİH Kol Başkanı Dr. Metehan Akbulut ve Yürütme Kurulu üyesi Dr. Cafer Şahin’in yanı sıra Dr. Arif Müezzinoğlu ile Antalya Tabip Odası Hukuk Danışmanı Av. Münip Ermiş katıldı.

Meslek hastalıkları tanımı iş planlaması ana gündemiyle yapılan toplantıda, ev eksenli çalışmada, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında yürütülecek çalışmalar üzerine tartışmalar yapıldı. Halen Türkiye’de ev eksenli çalışma dahil “dışarıdan” çalışma biçimlerinin tamamının güvencesiz ve sosyal güvenlik kapsamı dışında olduğu tespitinden hareketle ev eksenli çalışma dahil tüm dışarıdan çalışma biçimlerine odaklanan, çalışma biçimlerinin koşullarına uygun ve bu işçilerin ihtiyaçlarına yönelik işçi sağlığı güvenliği anlayışının acilen oluşturulması gerektiği konusunda hemfikir olundu.