2022 İş Cinayetleri ile Kapandı!

İktidarın çalışma koşullarına yönelik hiçbir önerimizi dinlememesinin sonuçlarına tüm yıl olduğu gibi yıl biterken de tanık olduk.

Aydın Nazilli’de üç katlı işyerinde sanayi tüpünün patlaması sonucu 2'si çocuk 7 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır, 4 kişi yaralandı.

İzmir Bornova’da bir otel inşaatında kule vincin yıkılması ile 6 işçi kardeşimizi kaybettik.

Henüz Amasra maden cinayetinde kaybettiğimiz 42 işçinin yasını tutarken yeni iş cinayetleri ile sarsıldık. Yaşananlar kader değil, sermayenin çıkarları doğrultusunda düzenlenen çalışma hayatının sonuçlarıdır.

Çıkardığı 6331 sayılı yasa ile işçi sağlığı alanını da tümüyle özelleştiren, OSGB’ler üzerinden hekim ve iş güvenliği uzmanı emeğini değersizleştiren iktidar sermayenin çıkarları doğrultusunda davranmaya devam etti.

Türk Tabipleri Birliği olarak, iş kazası görünümündeki iş cinayetlerinin artmasına, meslek hastalıklarının tanısını güçleştiren koşullara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

İşçi sağlığı mücadelesi halk sağlığı mücadelemizin de olmazsa olmazı olarak 2023 yılında da gündemimizin ön sıralarında olacaktır.

Kayıplarımızın yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı, yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türk Tabipleri Birliği İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu