İSİH Kolu ve Ev-Eksen’den “Ev-Eksenli Çalışmada Sağlık Risklerine Görünürlük Çalışması”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği (İSİH) Kolu ile Ev-Eksenli Çalışanlar Sendikası (Ev-Eksen), 3-4 Eylül 2022 tarihlerinde Muğla bölgesinde “Ev-Eksenli Çalışmada Sağlık Risklerine Görünürlük Çalışması” yaptı.

İSİH Kolu Başkanı Dr. Metehan Akbulut, Yürütme Kurulu üyesi Dr. Cafer Şahin ve önceki dönem İSİH Kolu başkanlarından Dr. Arif Müezzinoğlu’nun katıldığı çalışmada niteliksel veriler toplanması amaçlandı.

Bayır/Menteşe/Muğla’da sendika üyeleriyle snowball/kartopu örneklem yöntemiyle ev eksenli çalışan kadın işçilerle yüz yüze derinlemesine görüşmeler yapıldı. Hem ortam hem kişiler ile ilgili gözlemler gerçekleştirildi.