TTB I. Antiochia Felsefe Buluşması Arsuz’da gerçekleştirildi

Deprem bölgesindeki yıkımın açtığı derin acıları ve yaraları saran gönüllülük ve dayanışmanın değerlerini felsefi olarak anlamlandırmak, düşünmek ve dayanışma alanlarını genişletmek amacıyla 16-18 Haziran tarihleri arasında Hatay-Arsuz'da gerçekleştirilen TTB I. Antiochia Felsefe Buluşması sona erdi. Felsefe buluşmasına TTB Merkez Konseyi adına II. Başkan Dr. Ali İhsan Ökten de katıldı.

“Gönüllülük, Dayanışma ve Ortak Varoluş” temasıyla ilki gerçekleştirilen felsefe buluşmasının birinci gününde “Dayanışma ve İlişkisellik Etiği” başlıklı panel düzenlendi. Etkinliğin ikinci gününün panelleri “Dostluk Üzerine” ve “Tıp ve Gönüllülük (Gezi ve Deprem)” başlıkları altında yapılırken gerçekleştirilen atölye çalışmasında ise erdem kavramı ve erdemin hangi anlamda ortak bir iyi yaşamı mümkün kıldığı tartışıldı. Felsefe buluşmasının son günü olan 18 Haziran ise “Jean-Luc Nancy’deki Ortaklık Kavramını Dayanışma ve Gönüllülük Üzerinden Okumak” başlıklı atölye ile başladı. “Ortaklaşa Yazılan Hikâyeler: Mimarlığın (ve başka şeylerin) Çuval Teorisi” başlıklı sunum ile devam eden günde ayrıca “Alice Harikalar Diyarında Bize Nasıl Bir Dünya’nın İmkanını Sunuyor?” başlığı altında Alice Harikalar Diyarı’nın girişindeki monologdan yola çıkılarak oluşturulan bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Bilgi Üniversitesi Felsefe ve Toplumsal Düşünce Yüksek Lisans bölümü, Antakya Sanat Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) destek ve katkılarıyla düzenlenen TTB I. Antiochia Felsefe Buluşması seneye yeniden bir araya gelmek dileğiyle sona erdi.