Dr. Füsun Sayek Etkinlikleri Kapsamında “Olağandışı Durumlar ve Meslek Örgütü” Konuşuldu

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin önceki dönem başkanlarından Dr. Füsun Sayek adına düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Hatay/Arsuz’da Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği ve Türk Tabipleri Birliği tarafından panel ve forum gerçekleştirildi. Etkinlikte deprem bölgesinde arama-kurtarma, toplum sağlığı hizmetleri ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi çalışmaları sürecinde ortaya çıkan yetersizlikler ile bu süreçte devletin ve meslek örgütlerinin rolü ele alındı.

Dr. Füsun Sayek’in kabir ziyareti ile başlayan, TTB Ali Özyurt Kültür Sanat ve Edebiyat Kolu'nun düzenlediği etkinlik Seray Şahiner'in Ülker Abla romanı üzerinden mekan kavramının değerlendirildiği söyleşi ile sürdü. “Olağandışı Durumlar ve Meslek Örgütü” temasıyla gerçekleştirilen panel ve forumla sona eren gün içi etkinliklerin açılış konuşmasını Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği kurucusu, Ankara Tabip Odası önceki başkanlarından ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinden, TTB Eğitim Kolu başkanı, Dr. Füsun Sayek’in eşi Dr. İskender Sayek yaptı. TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Nursel Şahin ve Dr. Adalet Çıbık’ın kolaylaştırıcılığını üstlendiği panelde Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Toplum ve Hekim Dergisi Editörü Dr. Onur Hamzaoğlu çerçeve sunular gerçekleştirdi.

Panelin ardından TTB’nin kolları, çalışma grupları, tabip odalarının temsilcileri ve Hatay Akademik Meslek Örgütü temsilcilerinin katılımıyla forum düzenlendi.

Bu yıl depremde ağır hasar gören İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi yerine Arsuz Çayı kıyısında konteynerlerden oluşturulan Arsuz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen 17. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, 22 Ağustos’a kadar devam edecek. Etkinlikler söyleşi, panel, çalıştayların yanı sıra etkinlikler ve iki konsere de ev sahipliği yapacak. 19 Ağustos Cumartesi günü ise 14.00-17.00 saatleri arasında Afet Sonrası Tıp Eğitimi çalıştayı gerçekleştirilecek.