Dr. Kamil Furtun’u Aramızdan Ayrılışının 6. Yılında Sevgi ve Özlemle Anıyoruz

Samsun’da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Kamil Furtun, 28 Mayıs 2021 günü, yaşamını yitirmesinin altıncı yıldönümünde, adının verildiği SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hizmet Binası önünde anıldı.

Anma etkinliğine TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Samsun Tabip Odası Başkanı ve Dr. Kamil Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun, Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile Furtun’un çalışma arkadaşları ve dostları katıldı.

Dr. Funda Furtun eşinin işini çok iyi bilen ve seven, sade, mütevazı, gerçekçi, namuslu, tutarlı ve esprili bir kişi olduğunu söyledikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamil bir doktor olduğu için öldürüldü. Bu cinayetin ve ihmallerin yaslandığı olgular; toplumun hafızasızlığı, kitlelerin yılgınlığı, mücadele etmenin süreksizliğiydi. Kısaca unutuşun toplumsal gücüne dayanıyor katiller, sorumsuzlar, kötüler. Ben de acımı eyleme ve savaşmaya dökerek onu uğurlamayı seçtim. Unutmadım, unutmadınız, unutturmayacağız.”

Dr. Vedat Bulut, saldırganın altı yıl önce “Bu hastanenin en sevilen doktoru kim?” sorusuna aldığı yanıt üzerine gidip Dr. Kamil Furtun’u katlettiğini anımsattı. Sağlıkta Şiddet Yasası’nın yeterince etkili olmadığının daha dün Ankara’daki saldırıda görülebileceğini belirten Bulut, TTB olarak daha etkili bir yasa için TBMM’ye teklif sunduklarını belirtti. Bulut, hukukun uygulanamaması, yaygın örgün eğitim, ailelerin çocuklarına verdikleri eğitim ve medyanın yaklaşımı gibi unsurların şiddeti beslediğinin altını çizdi.

Samsun Tabip Odası adına basın açıklamasını ise Dr. Alper Aktaş okudu. Açıklamanın tamamı için tıklayın.