TTB UDEK 44. Olağanüstü (Seçimsiz) Genel Kurulu Yapıldı

TTB UDEK 44. (Seçimsiz) Olağanüstü Genel Kurulu 10 Haziran 2023 tarihinde Türk Tabipleri Birliği’nde gerçekleştirildi.

Oturumu yönetmek üzere divana Dr. A. Fuat Kalyoncu (Başkan) ve Dr. Özlem Azap seçildiler.

Açılış Konuşmalarını; TTB Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, TTB UDEK Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Umut Akyol yaptılar.

“TTB UDEK Kuruluşu ve Çalışma Yöntemi Hakkında Yönetmelik” değişikliğinin derneklerden gelen öneriler doğrultusunda tamamlanması sonucunda, değişen maddelerle ilgili sunum TTB UDEK Genel Sekreteri Dr. Funda Barlık tarafından yapıldı.

Daha sonra Genel Kurul’da yapılan oylamada “TTB UDEK Kuruluşu ve Çalışma Yöntemi Hakkında Yönetmelik” değişikliği oybirliği ile kabul edildi.

TTB UDEK’e asıl üyelik başvurusu yapan Tıbbi Farmakoloji Uzmanlık Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Ergün derneklerinin kuruluşu, üye sayıları ve gerçekleştirdiği etkinlikler konusunda Genel Kurul’u bilgilendirici bir sunum yaptı. Genel Kurul katılımcıları tarafından kendisine sorular soruldu. TTB UDEK Yürütme Kurulu İkinci Başkanı Dr. Orhan Odabaşı derneğin son iki yılda düzenlediği kongre ve sempozyumların neler olduğunu, TTB STE / SMG ile kredilendirmenin yapılıp yapılmadığını sordu. Derneğin henüz bunları gerçekleştirmemiş olması nedeniyle TTB UDEK’e asıl üyelik yerine gözlemci üye olabileceği belirtildi.

Yapılan oylamada Tıbbi Farmakoloji Uzmanlık Derneği’nin TTB UDEK’e gözlemci üye olması oybirliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde TTB UDEK etkinliklerinin sosyal medyada görünürlüğünün artırılması için üye her derneğin çaba göstermesi gerektiği söylendi. Yine derneklere iletilen UDEK duyuru ve haberlerinin tüm üye olan hekimlere iletilmesi istendi.