Bir Kez Daha Sesleniyorum!
Ben Penisilin

Geçtiğimiz günlerde manşetten;
"Penisilin Cinayeti"
diye giren ilaç.
Cinayet ve Penisilin.
Ya beni hiç tanımıyorsunuz ya da kasıt var,
Haksızlık edildiğini düşünüyorum.
Ben bir penicillium türüyüm. Antibakteriyal etkimi ilk kez 1929'da Fileming gösterdi ve Penisilin adını bana o verdi. Yeteri kadar saf hale ise 1940'da Florey, Chain ve arkadaşları getirdi. O günlerden bu yana hastalıkların, özellikle de çocuk hastaların tedavisinde yaygın olarak kullanılıyorum.
Kitaplarda benden "Güçlü bakteri öldürücü etkileri yanında toksisitesi nispeten düşük olan ve sık kullanılan doğal ve yarı sentetik antibiyotiklerdir" diye bahsedilir. Aklınızda kalmayacak biliyorum ama zatürreden frengiye, menenjitten belsoğukluğuna kadar çok geniş bir hastalık grubuyla savaştım, işe yaradım, yarıyorum.
Beni ticari amaçlarla karalamak isteyen çok oldu. Çünkü çok daha pahalı ilaçların satılmasını ve karlarının artmasını istediler. Üzülerek söylüyorum ki buna kimi zaman hastalar, kimi zaman hekimler, sıklıkla da basın ortak oldu: "Ha, Pinisilin mi, yok canım daha iyi birşey olsun".
Her neyse ama en çok beni şu son olay üzüyor: Cinayet. O gün Ankara'da en az 1000 kişiye; geçen ay içerisinde onbinlerce kişiye enjekte edildim, tedavilerinde yer aldım. Hemen çoğu iyileşti. Bir kişide ise bu üzücü olay gerçekleşti.
Oysa ki istenmeyen bu doğal risk çok az bir olasılıkla da olsa hemen her zaman mümkün.
Dileğim sağlık adına sağlıksız ve haksız suçlamalarla karşılaşmamak.
Düzenlenecek tedavilerden-gerçekten gerekli olmadıkça-beni çıkartıp yerime daha pahalı bir seçeneğin girmesine neden olunmaması.
 
 
 
 

mail9.gif (17469 bytes)buton2.jpg (1100 bytes)ANA SAYFAYA DÖNÜŞbuton1.jpg (1100 bytes)