Uşak Tabip Odası II. Hekim Kurultayı yapıldı

UŞAK- Uşak Tabip Odası'nın düzenlediği II. Hekim Kurultayı, 15 Şubat 2000 tarihinde gerçekleştirildi. İlki geçen yıl düzenlenen ve gelenekselleşmesi arzu edilen kurultaya hekimler yoğun ilgi gösterdi.

Kurultayın birinci bölümünde Uşak Tabip Odası Başkanı Dr.Erol Uysal, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr.Umut Bilgin Koçak, TTB Genel Sekreteri Dr.Eriş Bilaloğlu ve Uşak Valisi Ayhan Çevik konuşmacı olarak söz aldılar. Konuşmacıların ortak vurgusu, sağlık sisteminden kaynaklanan sağlıksız ortamad hizmet vermenin sorunları üzerineydi.
Dr.Uysal, demokratik kitle örgütü olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini  ancak seslerinin duyarsız siyasi duvarlarda yankılandığını ve bu nedenle çözüm üretilemediğini söyledi.

Dr. Bilaloğlu, bugünkü ortamın yıllardır uygulanan hekimlik mesleğinin değersizleştirilmesi, daha az düşünen, daha çok ilaç yazan ve teknoloji bağımlısı olan hekim tipi yaratılması düşüncesinin sonucu olduğunu vurguladı. 

Uşak Valisi Çevik'in, Uşak bazında sağlık ortamının iyileştirilmesi için neler yapılabileceğini dile getirmesinden sonra Kurultay'a yemek arası verildi. İkinci Bölümde, SSK Hastanesi Başhekimi Dr.Yılmaz Başar "SSK Gerçeği", Banaz Sağlık Grup Başkanı Dr. Musa Öz "Hekimlerin Özlük Hakları" konularında birer konuşma yaptılar. 
Kurultaya katılan diğer hekimler de, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini dile getirerek katkıda bulundular.

Eleştirileri ve önerileri değerlendiren Dr. Bilaloğlu, önümüzdeki Nisan ayında gerçekleştirilecek tabip odası seçimleriyle hekim hareketinin yeni bir ivme kazanacağını ve hekimlerin toplumda hakettikleri yeri alacağı inancında olduklarını söyledi. Bilaloğlu, bu nedenle seçimlerin olabildiğince geniş katılımlı geçmesi için gerekli çabaların gösterilmesi gerektiğini belirtti. (TD) 
 
 
 
 

mail9.gif (17469 bytes)buton2.jpg (1100 bytes)ANA SAYFAYA DÖNÜŞbuton1.jpg (1100 bytes)