e-posta

   Eski Sayılar | Künye | Ana Sayfa

TIP DÜNYASI
 

.

15 Temmuz 2004  Sayı: 124

 

Onbinler, işgale, NATO'ya ve Bush'a karşı İstanbul'da buluştu...

İşgal ve işkence lanetlendi

3.jpg (90677 bytes)Tıp Dünyası - İSTANBUL - İstanbul’da 28-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen NATO Zirvesi, onbinlerce savaş karşıtı tarafından protesto edildi. TTB’nin de aralarında bulunduğu NATO ve Bush karşıtı birlik bileşenleri, işgal ve işkenceyi lanetlerken, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya çağrısında bulundular.

İşgale karşı birlik bileşenlerinin 27 Haziran’da Kadıköy’de gerçekleştirdikleri protesto gösterisinin basın açıklamasını, birlik adına İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy okudu.

Açıklamada, “Bu zirve halkları açlığa ve ölüme mahkum etmenin zirvesidir. Bu zirve, ülkemizi ABD çıkarları için savaşın merkez üssü yapma zirvesidir. Bu zirve Ortadoğu ve Asya’yı kana bulama zirvesidir. Bu zirveye karşı çıkıyoruz! Emperyalistlerin planlarını reddediyoruz!” denildi.

NATO Zirvesi için gelenlerin, Ebu Garip Hastanesi’nin sorumluları, Filistin’de kundaktaki bebeği bile katledenler, Irak’taki hastaneleri, doğumevlerini, camileri bombalayanlar olduklarının belirtildiği açıklamada, işkenceci ve işgalcilerin bu toprakları terk etmesi istendi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Onlar, ülkemizde de 12 Eylül’ü tezgahlayanlardır. Onlar, işçileri, emekçileri açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlerdir. Onlar, özelleştirmenin, taşeronlaştırmanın baskı ve sömürünün sorumlularıdır. Onlar, antidemokratik uygulamaları, baskıları sürdürenlerdir. Onlar Kürt sorununun çözümünü istemeyenlerdir. Onları istemiyoruz. Bugün, dünyanın her yanında işgale karşı gösteriler düzenleniyor. Bütün dünyada halklar emperyalizme karşı öfkelerini haykırıyorlar. Dünyanın her yanından ‘Yankee go home’ sesleri yükseliyor. İşgal ve işkence lanetleniyor. Onlar bir avuç işgalci, bizler milyarlarız. Onlara geçit vermeyeceğiz. Türkiye’nin Irak’taki işgalin ve işkencenin bir parçası, Ebu Garip hapishanesinin gardiyanı olmasını engelleyeceğiz. Büyük Ortadoğu Projesi ile yeni işgallere hazırlananlara izin vermeyeceğiz. Başta Türk, Kürt, Arap olmak üzere tüm bölge halklarını birbirine düşürmek isteyenlerin planlarını bozacağız. Savaşsız ve sömürüsüz bir dünyayı biz kuracağız. Halkların kardeşliğini biz sağlayacağız. Emperyalistlerin dünyayı kana bulamasına izin vermeyeceğiz. Açlığın ve savaşın sorumlularına dur diyeceğiz.

Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın! Bush defol, kahrolsun NATO! Kahrolsun emperyalizm.Yaşasın halkların kardeşliği!”

 

TIP DÜNYASI

Sayfa başına git         Başa dön