stet0201.gif (11974 bytes)


stedsayi.gif (1704 bytes)



 

Kongrelerden

 

Genel Pratisyenlik Bölgesel Eğitim Günleri

17-20 Mayıs 2001, Dedeman Otel, Diyarbakır

2000 yılı Kasım ayında Kuşadası’nda yapılan Birinci Ulusal Genel Pratisyenlik Eğitim Günleri’ne gösterilen ilgi ve coşkulu katılım ülkemizin diğer bölgerelinde de eğitim günleri düzenleme konusunda bizi cesaretlendirdi. Diyarbakır Tabip Odası, TTB Genel Pratisyenlik Enstitüsü ve Pratisyen Hekimlik Derneği’nin işbirliği ile Diyarbakır’da düzenlenecek olan etkinlikte; tıp alanındaki son gelişmeler, mesleki pratiğimize ilişkin konularla birlikte, özlük haklarından adli hekimliğe kadar günlük yaşantımıza damgasını vuran tüm konular ayrıntısı ile tartışılacak.

Panel Konuları

1- Hekimlerin özlük hakları ve hekimlik etiği,

2- Aile planlamasında danışmanlık hizmeti

3- Adli hekimlik

4- Aşılar ve bağışıklama

5- Birinci basamakta ruhsal hastalara yaklaşım

            - Göç ve sağlık sorunları

6- Genel Pratisyenlik Eğitim

 Konferans Konuları

1- Akılcı antibiyotik kullanımı

2- Akılcı analjezik kullanımı

3- Hipertansiyon

4- Gebe ve ilaç kullanımı

5- Çocuklarda ASYE

6- İlkyardım ve resusitasyon

7- AGE (Akut gastroenteritler)

8- Gebe ve yenidoğan beslenmesi

Başvuru: Diyarbakır Tabip Odası, Ali Emiri Sok. Değer Ap. K:3 Diyarbakır Tel: 0.412.224 6431

'I. Uluslararası & II.   Ulusal Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması Kongresi,

20-23 Nisan 2001, Talya Oteli, Antalya

            1998 Haziran ayında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hast. ve Doğum Anabilim Dalı olarak "Neden ülkemizde bir Aile Planlaması Kongresi yapılmıyor?”diye düşündük. Öyle ya, biz her yıl değişik konularda bir dizi kongreye katılırken bu alanda herkesin katılabileceği ve deneyimlerini paylaşabileceği "Aile Planlaması Kongresi"nin eksikliğini farkettik. Dönemin Cumhurbaşkanı Kongre’nin kendi himayelerinde yapılmasını istedi. Daha sonra aylar sürecek bir maraton başladı. Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü ve SSK Genel Müdürlüğü bizleri  destekleyeceklerini belirttiler. Kadın Hast. ve Doğum Uzmanları, Halk Sağlığı Uzmanları, Aile Hekimleri, Pratisyen Hekimler, Ebe ve Hemşireler konuya büyük ilgi gösterdiler. 15 Nisan 1999’da 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel kongreyi açtılar. Kongre girişinde bir firmanın Sayın Demirelin eline bir kondom tutuşturmasıyla da kongremiz basında "Babaya da Prezervatif" manşetleriyle duyuruldu. Kongreye 700 hekim toplam 153 poster ile katıldılar. Poster yarışmasında derece alanlara ödüller verildi. Yurtdışından 8, yurtiçinden 60'ın üzerinde öğretim üyesi konularını anlattılar. Üç gün boyunca hem bilimsel hem de sosyal yönden doyurucu bir kongrenin tadına vardık. Katılımcı arkadaşlarımız bir sonraki kongrenin iki yıl sonra Antalya'da düzenlenmesini istediler.

            Kontrasepsiyon ve Üreme Sağlığı Derneği çatısı altında, AÇSAP Genel Müdürlüğü ve SSK Genel Müdürlüğü ile 'I. Uluslararası ve II. Ulusal Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması Kongresi"nin hazırlıklarına başlayalı çok oldu. Afişlerimizi ve duyurularımızı hazırladık Yurtdışından 7 davetli konuşmacımız geliyor. Kongrede Üreme Sağlığı, Aile Planlaması, Kontrasepsiyon alanında her türlü konuyu ayrıntılı olarak tartışacak ve deneyimlerimizi birbirimize aktaracağız. Aile hekimliği ve aile planlaması hemşireleri için toplantı ve paneller düzenleyeceğiz. Kontrasepsiyon alanında özgün araştırmalar ve saha çalışmaları tanıtan bildirilere iki ayrı dalda 1000, 750 ve 500'er $ ödüller verilecek. Fırsat buldukça da Antalya'da yazın başlangıcında güzelliklerin tadını çıkaracağız. Hepinizi bekliyoruz.

            İletişim: Doç.Dr. M. Bülent Tıraş

            Gazi Ü. Tıp Fak. Kadın Hast ve Doğum AD. Beşevler Ankara      

            Tel: 0.312.214 10 00 / 5919

 

.......