.......

.........
 
 
 
Sted'den


 Merhaba,

 Saate bakıyoruz, altıya on var. Bilgisayarda derginin düzeltmelerini yaparken, elektronik postadan bir mesaj geliyor. Okurumuz derginin gecikmesinden yakınıyor. Sevgili okurumuza hemen yanıt yazıp, özür diliyoruz. Basılmış olan Aralık sayımız, neredeyse 25 gündür Ocak sayımızı basımevinde bekliyor. Ne yazık ki ülkemizde eğitim için hazırlanmış olsa bile, dergilerin posta giderleri çok yüksek. Posta giderlerimizi azaltmak için iki sayıyı bir arada postalamak yolunu seçtik. Bundan sonraki sayılarımızda ne yapacağımızı bugünden bilmek zor.
 Yeter, Pfizer’den konuklarımız olduğunu söylüyor. Toplantı salonununa geçince Eczacı Feyza Hanım ve Doktor Fatih Bey’le tanışıyoruz. Her ay bir kaç kez telefonla konuştuğumuz konuklarımızın sesleri oldukça bildik. Söyleşimiz koyulaşıyor. STED konuşulurken sanki bütün olumsuzluklar  odada barınamayıp yerini umuda bırakıyor. Feyza’nında, Fatih’inde uzun süredir iyi birer okurumuz oldukları her hallerinden belli. Kaygılar hemen anlaşılıp paylaşılıyor. Lapa lapa yağan kar şiddetini artırırken, sımsıcak çaylarımızı yudumluyoruz. Yapabileceklerimiz dahası yapmamız gerekenler bir solukta dilleniyor. Bu soğuk kış günü Feyza ile Fatih’in  toplantımıza kattıkları içten coşkuları, bizlere büyük destek verdi. 
 Yeri gelmişken yıllardır dergimize sağladıkları büyük katkılardan dolayı Pfizer firmasına  teşekkür etmek istiyoruz. Umarız yıllardır süren katkı, artarak sürer ve dergimizi ulaştıramadığımızdan büyük üzüntü duyduğumuz diğer hekimlerimize de ulaşırız.
Ocak sayımız henüz postaya verilmediğinden sizlerden bu yıl yaptığımız yenilikler için geri bildirim alma şansımız olmadı. Özellikle dergi ile birlikte gönderdiğimiz değerlendirme formu bulmaca çözüm ekimizi bize doldurup göndermenizi çok önemsiyoruz. Bulmacayı yanıtlayanlar derginin tümünü en azından gözden geçirdiklerinden bu form için çok umutluyuz. Bulmacayı yanıtlamayanlar ise yalnızca bu formu doldurup bize gönderebilirler. Sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda dergimize yön vermek istiyoruz. 
 Çabamız tıp ortamına olumlu katkıda bulunmak. Dergimizde yer verdiğimiz sürekli sayfalardan her birinin bu genel amacın içinde özgün amaçları var. Özellikle olgular üzerinden tartışmaları sürdürmeye çalışmamız, günlük yaşantımıza birebir katkıda bulunmak amacını taşımakta. “Siz Olsaydınız” sayfası, olgular, olaylar üzerinden toplu tartışma ortamı yaratıp, bilgi edinerek tutum değişikliğini hedeflediğimiz bir sürekli sayfamız. Aldığımız mektuplarda çoğunlukla dosyaların yeterli bilgi içermediği belirtiliyor. Bizler gerçek dosya üzerinden yasal zorunluluklar ve etik kaygılar nedeniyle kişileri gizleyerek var olan tüm bilgileri veriyoruz. Ne yazık ki yasal kovuşturma sürecinde de en büyük sorun, hasta ve girişim kayıtlarımızın yetersiz olması. Bir bakıma bu saptadığımız noksanlıkların bile bizlere yol gösterici olabileceğini düşünüyoruz. 
 Bilimsel ve dostça kalın.
 

....................................................