TTB UDEK 45. Olağan Seçimli Genel Kurulu Yapıldı, Yeni Yürütme Kurulu Seçildi.

Gündem:

1-Açılış

2-Divan Başkanı ve Üyelerinin Seçimi

3-TTB-Merkez Konseyi Başkanının Konuşması

4-TTB-UDEK Yürütme Kurulu Başkanının Konuşması

5-TTB-UDEK Yürütme Kurulunun 2023-2024 Dönemi Çalışma Raporunun Sunumu

6-TTB-UDEK 2023-2024 Dönemi Mali Raporunun Sunumu

7- Maternal - Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği’nin Gözlemci Üyeliğe kabul edilme talebi ve Akademik Geriatri Derneği'nin Gözlemci Üyelikten Asıl Üyeliğe geçme talebi

8-Yeni Dernek Üyelik Başvurularının Genel Kurul Üyeleri Tarafından Değerlendirilmesi

9- TTB-UDEK 2023-2025 Dönemi Yürütme Kurulunun Seçimi

10-Diğer

11-Dilek ve Temenniler

12-Kapanış

Katılımcılar:

Dr. Umut Akyol                      TTB UDEK

Dr. Serkan Yılmaz                 Türkiye Acil Tıp Derneği

Dr. H.Yusuf Yıldız                 TTB UDEK

Dr. İrem Yıldız                       TTB UDEK

Dr. Sinan Adıyaman             Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği

Dr. Fatih Bakır                      Türk Klinik Biyokimya Derneği

Dr. A. Ömer Özütemiz          İzmir Tabip Odası

Dr. Hakan Kültürsay             İzmir Tabip Odası

Dr. Timuçin Erol                   Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği

Dr. Filiz Yanık                      Türkiye Maternal – Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği

Dr. Ertan Yılmaz                  Türk Dermatoloji Derneği

Dr. Şadan Ay                       Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği

Dr. Özlem Azap                   Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği

Dr. Alpay Azap                     Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği

Dr. Tuğrul Erbaydar             Halk Sağlığı Uzmanları Derneği

Dr. Atike Burçin Tefon Arıbaş Türk Oftalmoloji Derneği

Dr. Osman Elbek                   Türk Toraks Derneği

Dr. Kaya H.Akan                   Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği

Dr. Dilşad Mungan                Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmunoloji Derneği

Dr. Buket Gülhan                  İşyeri Hekimleri Derneği

Dr. Alper Özkök                    Adli Tıp Uzmanları Derneği

Dr. Nurdan Köktürk              Türk Toraks Derneği

Dr. Murat Akova                   Türk Tabipleri Birliği

Dr. Derya Çamur                  Halk Sağlığı Uzmanları Derneği

Dr. Cenk Demirdöver           Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği

Dr. Hüseyin Güner               Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği

Dr. Hacer Ayşen Yavru         İstanbul Tabip Odası

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (UDEK) 45. Olağan Genel Kurulu 20 Ocak 2024 tarihinde TTB Genel Merkezinde düzenlendi. Genel Kurul, Dr. Ertan Yılmaz ve Dr. Asuman Doğan’ın divan kuruluna seçilmeleriyle başladı. Daha sonra açılış konuşmaları yapıldı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı; iktidarın yürüttüğü politikalara ve yarattığı toplumsal iklime bağlı olarak sağlık alanında şiddet, hekimlerde ise tükenme ve yalnızlaşma sorunlarının tırmandığını, özellikle gençlerde yurtdışına gitme eğiliminin arttığını söyledi. TTB’den alınan iyi hal belgesi sayısının 2023 yılında ilk defa üç bini aştığını aktaran Korur Fincancı, özellikle seçimden sonraki iki haftada başvuru sayısının önceki iki haftaya kıyasla iki katına çıktığına dikkat çekti. Mezuniyet öncesi ve sonrası eğitimlerdeki sorunlara müdahale etmeye de büyük ihtiyaç olduğunun altını çizen Korur Fincancı, “Hem hekimler hem de uzmanlık dernekleri arasındaki dayanışmayı güçlendirecek araçların geliştirilmesi bizim için bir zorunluluk. Çünkü biliyoruz ki; bizi en fazla güçlendiren, dayanışma ve mücadeledir. Birlikte yaşanabilir, barış içinde, demokratik bir ortamda, özgür, mesleğimizin değerlerini koruduğumuz bir ülkeyi yaratma sorumluluğumuz var” diye konuştu.

TTB UDEK Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Umut Akyol; uzmanlık derneklerinin uluslararası alanda temsili ve ulusal alanda eşgüdümü olmak üzere iki temel üzerine kurulan UDEK’in otuz yılı aşkın süredir Ulusal Yeterlik Kurulu’ndan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı’na birçok alanda farklı bir dinamik içinde hareket ettiğini belirtti. Hekimlerin ve hekimlik mesleğinin değersizleştirilmesine de yol açan ekonomik-politik krizler içinde hareket etmenin zorluklarından bahseden Akyol, UDEK ile dernekler arasındaki asimetrik ilişkinin yarattığı iletişim sorunlarının aşılması ve genç hekimlerin çalışmalara aktif katılması için çaba içinde olma gerekliliğinin de altını çizdi.

TTB UDEK Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Dr. Funda Barlık’ın 2021-2023 dönemi çalışma raporunu (çalışma raporu için tıklayınız) , TTB UDEK Yürütme Kurulu Muhasip Üyesi Dr. Gülriz Erişgen’in 2021-2023 dönemi bilançosunu sunmasının ardından değerlendirmeler yapıldı. Çalışma raporu ve bilanço oybirliği ile kabul edildi.

TTB UDEK’e asıl üyelik başvurusu yapan Akademik Geriatri Derneği’nin Yönetim Kurulu Saymanı Dr. Hacer Doğan Varan derneklerinin kuruluşu, üye sayıları ve gerçekleştirdiği etkinlikler konusunda Genel Kurul’u bilgilendirici bir sunum yaptı. TTB UDEK’e Asıl Üye olması oybirliği ile kabul edildi.

TTB UDEK’e gözlemci üyelik başvurusu yapan Türkiye Maternal – Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Filiz Yanık derneklerinin kuruluşu, üye sayıları ve gerçekleştirdiği etkinlikler konusunda Genel Kurul’u bilgilendirici bir sunum yaptı. TTB UDEK’e Gözlemci Üye olması oybirliği ile kabul edildi.

Ardından yürütme kurulu seçimine geçildi.

TTB UDEK 2023-2025 dönemi Yürütme Kurulu üyeleri şöyle oluştu:

• Dr. Ayşegül Bilen
  • Dr. Filiz Ak
  • Dr. Funda Barlık
  • Dr. İrem Yıldız
  • Dr. Kaya Akan
  • Dr. Murat Akova
  • Dr. Orhan Odabaşı
  • Dr. Osman Elbek
  • Dr. Özlem Azap
  • Dr. Serkan Yılmaz
  • Dr. Umut Akyol

TTB UDEK Genel Kurulu, dilek ve beklentilerin ifade edilmesiyle son buldu.