.......

.........
 
 
 

Bizce


Gerçekten de sağlık sorunlarını çözümlemede en önemli basamak sağlık ocaklarıdır. Çünkü, sağlık hizmetleri içinde hem en kolay verilecek olan, hem de en ucuz olanı koruyucu sağlık hizmetleridir. Sağlık ocakları gerek bireye ve çevreye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, gerekse “ikincil koruyucu hizmetler” diye adlandırılan ayaktan tanı ve tedavi hizmetlerini vererek bu önemli görevi yerine getirmektedir.

Sağlık ocağı bünyesinde "Hasta Yatırma ve İzlem Odası" oluşturularak kurumun yataklı tedavi kurumlarına benzer çalışmalar sunduğu gözlenmektedir. Bu hizmetin sunulması, 224 Sayılı Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi Hakkındaki Kanun'da belirtilen sağlık ocaklarının yürütmesi gereken çalışmalar içinde var olmayan bir görevdir. Sizin de belirttiğiniz gibi yakınızda yataklı bir sağlık kuruluşunun olmaması, hastaların izlenmesi gereken durumlarda tek seçenek olarak sevk etmek yerine, sağlık alanını sahiplenmek olarak yorumlamamıza karşın, hastaların tedavisi için yataklı bir ünite oluşturma yerine sağlık ocaklarının temel görevi olan koruyucu hekimlik hizmetlerine gerekli önemin verilmesi, çalışmaları etkin kılacaktır.

Bireye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinden biri olan sağlık eğitimi, genel olarak sağlık kuruluşlarının görevlerinin arasında son sıralarda yer alıyor. Oysa, bütün koruyucu önlemlerde olduğu gibi, sağlık eğitimi de gereğince verildiğinde, toplumun sağlık çalışanlarının hizmetiçi eğitimi daha nitelikli hizmet verilmesini sağlayacaktır. Bu anlamda Kızılırmak Sağlık Ocağı’nın eğitim konusunda yaptıkları çok değerli.

Binanın ve çevresinin güzelleştirilmesi ve işlevsel kılınması, sağlık çalışanlarının istekle çalışması yanında, sağlık ocağına olan istemi de artıracaktır.

Sağlık ocaklarında istekle ve ekip anlayışı içinde yapılan her çalışmanın önemi büyük.

Kızılırmak Sağlık Ocağı’na çalışmalarında başarılar dileriz.

Bilimsel ve dostça kalın.

....................................................