Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'da hekimlerle buluşma

SANY0594Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu’da hekimlerle buluştu.

İlk buluşma 26 Ocak 2011 tarihinde Zonguldak’ta gerçekleşti. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk ve Zonguldak Tabip Odası Yönetim Kurulu üye ve aktivistleri önce Mithatpaşa, Soğuksu ve Acılık Aile Sağlığı Merkezlerini ziyaret ederek aile hekimleriyle sohbet ettiler. Saat 16.00’da Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve Dr. Öztürk’ün sağlıktaki güncel gelişmelerle ilgili sunum yaptığı toplantıya yaklaşık yetmiş hekim katıldı.

27 Ocak 2011 günlü ikinci buluşmanın adresi Bartın’dı. Dr. Öztürk ve Bartın Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinin gün boyunca gerçekleştirdikleri İl Sağlık Müdürlüğü, Kırtepe ve Amasra Aile Sağlığı Merkezleri, Amasra Toplum Sağlığı Merkezi, Orduyeri Aile Sağlığı Merkezi ve Bartın Toplum Sağlığı Merkezi’ni ziyaretlerinden sonra akşam Tabip Odası Toplantı salonunda, tabip odası aktivistlerinin katılımıyla düzenlenen sohbet toplantısında sağlıktaki gelişmeler değerlendirildi.

28 Ocak 2011 günü Dr. Öztürk ve Karabük Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri önce Esentepe   Aile Sağlığı Merkezi, Karabük Vatan Hastanesi, Yüzüncü Yıl Aile Sağlığı Merkezi ve Karabük Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki hekimlerle görüşerek sağlık ortamındaki sorunlar ve hekim mücadelesi üzerine görüşlerini paylaştılar. Akşam Karabük Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Karabük Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri panel  SMMMO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık elli hekim ve sağlık çalışanının katıldığı panelde Dr. Öztürk ve SES MYK üyesi Dr. Köksal Aydın birer sunum yaptı.

Batı Karadeniz’deki dördüncü buluşma 29 Ocak 2011 günü Kastamonu’da gerçekleşti. Kastamonu Tabip Odası ve Kastamonu Aile Hekimleri Derneği’nin düzenlediği ve TTB Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu ve Dr. Öztürk’ün konuşmacı olduğu, yaklaşık elli beş hekimin katıldığı toplantı soru ve katkılarla üç saat boyunca devam etti.

Toplantılarda; ziyaretler ve sohbetlerde Tam Gün Yasası ve konuyla ilgili Danıştay tarafından verildiği bilgisi edinilen son yürütmenin durdurulmasının iptali kararı, üniversitelerde Şubat ayı başında başlayacak performans sistemi, Meclis’in gündemindeki Kamu Hastane Birlikleri Kanun Tasarısı, Kamu-Özel Ortaklığı, sağlıkta özelleştirme gibi güncel konuların yanı sıra TTB’nin 17 Aralık 2010 tarihinden bu yana yürüttüğü İyi Hekimlik/Nitelikli Sağlık Hizmeti Kampanyası ve 13 Mart 2011 günü yapılması planlanan Büyük Sağlık Mitingi gibi hekimlik alanında dair birçok konu hekimlerle birlikte değerlendirildi.

Ziyaretler sırasında aile hekimlerinin, aile hekimliği uygulamasından yoğun şikayetleri dikkat çekti.

Görüşülen bütün hekimler özlük hakları, çalışma koşulları, mesleki bağımsızlık konularındaki  endişelerini dile getirip sağlıkta özelleştirmeye karşı TTB çatısı altında yürütülen mücadelenin daha güçlü bir şekilde sürdürülmesinin önemini vurguladılar.

SANY0562

SANY0565