Isparta-Burdur'da hekimlerle buluşma

isparta_burdurTTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, 7-8 Ocak 2011 tarihlerinde Isparta-Burdur Tabip Odası’nın davetlisi olarak gittiği Isparta’da bir dizi ziyaret ve toplantı gerçekleştirdi.  Bilaloğlu’na ziyaretinde TTB Hukuk Bürosu’ndan Avukat Verda Ersoy da eşlik etti.

Bilaloğlu, Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz ile birlikte, ilk olarak 7 Ocak Cuma günü, yerel basının yoğun ilgi gösterdiği bir basın toplantısı düzenledi. Aynı gün Sanayi ASM, Halıkent ASM ve 1 nolu TSM’yi ziyaret eden Bilaloğlu, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Okutan ile güncel sağlık sorunlarının ele alındığı bir görüşme yaptı. Devlet Hastanesi’nde hekimlerle buluşan Bilaloğlu, burada hekimlerin sorularını yanıtladı.

Bilaloğlu, daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret ederek, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ile görüştü. Görüşmede tıp fakültelerinin sorunları, tıp fakültelerindeki eğitim ve yeni açılan tıp fakülteleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bilaloğlu, tıp fakültesi öğretim üyeleriyle de öğle yemeğinde bir araya geldi. Tıp fakültesi öğrencileri ve asistan hekimlerle de bir araya gelen Bilaloğlu, onların sorunlarını dinleyerek sorularını yanıtladı. Bilaloğlu, akşam da Isparta-Burdur Tabip Odası’nın Kurul temsilcileri ile bir toplantı yaptı.

8 Ocak Cumartesi günü, Avukat Verda Ersoy ile birlikte “Hekim Hakları ve Hukuksal Sorunlar” konulu bir konferans veren Bilaloğlu, konferans sonunda hekimlerin sorularını yanıtladı. Yoğun ilginin olduğu konferans yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıya, Isparta-Burdur Tabip Odası’nın yanı sıra, Muğla Denizli, Antalya, Aydın ve Manisa Tabip Odaları’ndan da yönetici ve delegeler katıldı.