1 Mayıs!

alt1 Mayıs emekçilerin bayramı.

Dil, din, ulus, cins, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanların, emeğiyle geçinenlerin, savaşsız, sömürüsüz, barış içerisinde bir dünyada yaşamak isteyenlerin bayramı.

O nedenle dayanışma,  birlik ve mücadele günü.

2010 1 Mayıs’ı geçen yıl 1 Mayıs’ın resmi tatil günü ilan edilmesinin ardından bu yılda Taksim’de 1 Mayıs alanında kutlanacak; birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak.

TTB 1 Mayıs’ın resmi tatil günü ilan edilmesi ve üç gün sonra Taksim’de de kutlanabilmesini sağlayan yıllar süren mücadelenin mütevazı bir parçası olmanın haklı gururunu taşıyor.

TTB, Türkiye’nin içindeki ve özel olarak da sağlık alanındaki sorunlarının bütün emekçilerin birlikte mücadelesi ile aşılabileceğini biliyor. Bu düşünceyle Marmara bölgesindeki tabip odalarımızı 1 Mayıs’ta Taksim’de yer alacak TTB kortejine, Taksim’de olamayacakları da ilerindeki etkinliklere katılmaya çağırıyor.

TTB hekim emeğinin giderek ucuzlatılmasının, kamu-özel ayrımı olmaksızın muyenehaneden, tıp merkezine, özel hastaneden devlet-üniversite hastanesine emeğiyle geçinen bütün hekimlerin  haklarının ve hekimlik değerlerinin savunulmasıyla ilgili bir meslek örgütü olarak dünya ölçeğinde uygulanan politikaların farkında olarak mücadele ediyor. Biliyor ki bu süreç bütün emekçilere yönelik. Biliyor ki sağlıkta yaşananlar da sermayenin sınır tanımaz kar hırsıyla ilgili. Ve biliyor ki durdurabilmek ve emeğiyle geçinenlerin hak ettiği bir düzenin gerçekleşmesi tek başına, sadece hekimler için mümkün değil. O nedenle TTB toplumcu bir çizgiyi benimsiyor, bütün sağlık çalışanları, emekçilerle bir aradalığı önemsiyor, çaba harcıyor.

TTB sağlık hakkını savunmaya ve güncel olarak önümüzde bulunan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın adımlarının, Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısının durdurulması ve talep ettiğimiz düzenlemelerin yapılmasını sağlayacak gerçek gücün olduğu yerde bulunmaya çağırıyor.

633/2010                                                                                                                  26.04.2010

TABİP ODASI BAŞKANLIĞI’NA

Önceki yıl resmi tatil günleri arasına katılan ve emeğin alanlarda sesini duyurduğu en önemli günlerden biri olarak kabul edilen 1 Mayıs ülkemizin birçok ilinde Birlik-Mücadele ve Dayanışma günü olarak kutlanacaktır.

İlinizdeki bütün işçi ve kamu çalışanı  sendikalarının yanı sıra meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenecek olan 1 Mayıs mitinglerine ilinizdeki diğer sağlık meslek odaları ve sağlık sendikaları ile birlikte katılımın sağlanması uygun olacaktır. Sağlıkta yaşanan hak kayıplarına ve hekim emeğine yönelik tahribata 1 Mayıs günü Tabip Odalarımızın vereceği tepki özel bir anlam taşıyacaktır.

Onlarca yurttaşımızın ölümü ile ülkemizdeki kontrgerilla operasyonlarının simgesi haline gelen 1 Mayıs 1977 yılından 32 yıl sonra aynı meydanda tüm emek ve demokrasi güçlerinin yüz binlerce kişiyle tarihsel bir anlam taşıyan İstanbul-Taksim meydanında da 1 Mayıs kutlaması yapacak olmasını ise özel olarak değerli görüyoruz.

Marmara bölgesi Tabip Odalarımız başta olmak üzere 1 Mayıs 2010 günü İstanbul- Taksim meydanındaki mitinge katılmak isteyen tabip odalarımız burada açılacak Türk Tabipleri Birliği pankartı arkasında yerlerini alabilirler.

Kendi ilinizde ya da Taksim’de emeğimize/emeğe sahip çıkmak için 1 Mayıs’da alanlarda buluşacağımız umuduyla çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Dr. Eriş Bilaloğlu

TTB Merkez Konseyi

Not: Katılım için iletişim telefonu:
İstanbul Tabip Odası - 0 212 514 02 92