TTB Merkez Konseyi TBMM'de grubu bulunan partileri ziyaret etti

altTTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Prof. Dr. Feride Aksu Tanık başkanlığında bir heyet,  TBMM gündeminde bulunan “Tam Gün” ve Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarıları ile ilgili olarak TBMM’de görüşmelerde bulundu.

TTB Heyeti, ilk olarak 11.11.2009 tarihinde DTP Grup Başkanvekili Gülten Kışanak ve DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ile görüştü. Heyet aynı konu ile ilgili olarak 12.11.2009 tarihinde CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 18.11.2009 tarihinde de AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, her iki yasa tasarısıyla da ilgili olarak tüm tabip odaları, uzmanlık dernekleri, sağlık alanındaki sendika, dernek ve meslek birliklerinin olumsuz değerlendirmeleri olduğu ve bunu gerek gazete ilanı gerekse de ortak bildirilerle kamuoyu ile paylaştıkları belirtildi. Tasarıların gerek sağlık hizmet sunumu gerekse de çalışan hakları açısından mevcut olumsuz tabloyu daha da kötüleştireceği aktarıldı. TTB’nin somut önerileri bulunduğu söylenerek, TTB tarafından hazırlanan Tam Süre Yasa Tasarı Taslağı da iletildi.