'Sadaka siyaseti'nin maskesi düştü!

Deniz Feneri Derneği ile ilgili yolsuzluk davasındaki gelişmeler karşısında, Türkiye'de suça karıştıkları ifade edilen üst düzey kamu görevlileri hakkında hiçbir işleme başvurulmaması son derece güven sarsıcı ve endişe vericidir.

19.09.2009

'Sadaka siyaseti'nin maskesi düştü!

Almanya'da Deniz Feneri Derneği ile ilgili yolsuzluk davası ciddi mahkûmiyetlerle sonuçlanmış ve mahkeme kararında  'asıl suçluların Türkiye'de bulunduğu'na dair hükümler yer almıştır. Bu durum karşısında Hükümetin yasak savar bir üslupla savcıları göreve çağırmakla yetinmesi, davada Türkiye'de suça karıştıkları ifade edilen üst düzey kamu görevlileri hakkında hiç bir işleme başvurulmaması son derece güven sarsıcı ve endişe verici gelişmelerdir.

Türk Tabipleri Birliği olarak bu gelişmelerin, iktidara geldiği günden beri sosyal devletin temel dayanakları olan sağlık ve eğitim alanında hakları daraltarak ve hizmeti paralı hale getirerek neoliberal sistemin taşeronluğunu yapan AKP iktidarının izlediği 'sadaka siyaseti'nin asıl yüzünü gösterdiğini düşündüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ