Başhekim Dr. Sedat Turğay duruşması...

Bilindiği gibi, Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Sağlık Bakanlığı müfettişlerinden olan Mutlu Güner tarafından yapılan ve 4 ay süren teftiş sonrasında Hastane Başhekimi Dr. Sedat TURĞAY 30.07.2007 tarihinde intihar ederek yaşamına son vermiştir.

İntihar olayının, adı geçen müfettişin teftiş sırasındaki tutum ve davranışlarının Dr.Sedat TURĞAY’da yarattığı psikolojik çöküntü sebebiyle gerçekleştiği, teftiş sırasında müfettişlik görev sınırlarının aşıldığı, çalışanlara karşı manevi işkence boyutuna varan aşağılama, hakaret ve küçük düşürme eylemlerinin varlığı iddiasıyla Dr. Sedat TURĞAY’ın eşi Hatice TURĞAY ve çocukları ile Bolu Tabip Odası tarafından Mutlu Güner hakkında suç duyurusunda bulunulmuş; Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmemiş ise de sonuçta Danıştay 2. Dairesi kararıyla eylemlerinin görevi kötüye kullanmak suçunu oluşturabileceği belirtilerek yargılanmasına karar verilmiştir.

Bolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi de katılma talebinde bulunmuştur. İzleyici olarak çok sayıda kişinin katıldığı 02.06.2008 tarihli duruşma 10,5 saat sürmüş, 12 tanık dinlendikten sonra katılma talebimizin kabulüne karar verilirken, dinlenmeyen tanıkların çağırılması ve katılanlar vekillerinin talebi üzerine, sanığın eyleminin işkence suçunu oluşturması iddiası göz önünde bulundurularak davanın Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi isteminin incelenmesi için duruşmanın 30.07.2008 tarihine bırakılmasına karar verilmiştir.