Sosyalleştirme'den 'Reform'a: Bir çöküşün anatomisi!

16.05.2008
BASIN DUYURUSU

“Sosyalleştirme”den “Reform”a: Bir çöküşün anatomisi!

Türk Tabipleri Birliği, sağlık alanında kamu hizmeti anlayışının pazar ekonomisi anlayışına terk edilmesinin dünyada ve Türkiye’deki sonuçlarını tartışıyor.

“Sosyalleştirmenin 47. Yılında Dünyada ve Türkiye’de Sağlık Reformları ve Sonuçları: Ne Yapabiliriz” başlıklı uluslararası katılımlı toplantı 7-8 Haziran 2008 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Toplantıya, AKP Hükümeti’nin Dünya Bankası ve IMF’nin talimatlarıyla yaşama geçirdiği “Sağlık Reformu” deneyimini yakın geçmişte yaşamış ve yaşamakta olan ülkelerden uzmanların yanı sıra, Türk Tabipleri Birliği, Devrimci Sağlık İş ve SES temsilcileri konuşmacı olarak katılacaklar.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda (Necatibey Cad. No: 57, Kızılay/ANKARA) gerçekleştirilecek olan toplantının ayrıntılı programı, önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

Temel amacı “herkese sağlık hizmeti götürmek” olan sosyalleştirmenin yerini, temel amacı “sağlık ‘meta’dır, parası olan alır, parası olmayan ölür” olan “reform”ların almasının bedeli çok ağır olacaktır. Türk Tabipleri Birliği, bu bedelin ödenmesini istemiyor ve Hükümet’in gözden kaçırmak istediği noktaları aydınlatıyor.

Tüm bunların kamuoyuna duyurulabilmesi, toplantıya göstereceğiniz ilgi ile mümkün olacaktır.

Saygılarımızla,

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ