Referandum çağrısı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasına karşı protesto etkinliklerini sürdüren TTB, DİSK, KESK ve TMMOB, hükümete yasayı referanduma götürmesi çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği, DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Dişhekimleri Birliği’nin aralarında bulunduğu meslek örgütlerinin temsilcileri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısını protesto etmek amacıyla TBMM Başkanlığı’na faks çektiler. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, AKP Hükümeti’ni halkın geleceğiyle oynayan bu yasayı halkoyuna sunması çağrısında bulundu.

Ankara Kızılay’daki büyük postanenin önünde toplanan sendika ve meslek örgütlerinin temsilcileri, tasarı aleyhine dövizler taşıyarak, slogan attılar. Ortak açıklamayı okuyan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, tasarının IMF ile AKP arasında imzalanan 19. stand-by anlaşmasının bir gereği olarak, borçlara yeni borçlar eklemek için TBMM’de rekor hızla görüşülmeye devam ettiğini söyledi. Tombul, “Halkın sosyal güvenlik haklarını geriye götüren, özel emeklilik sistemleri ile vatandaşların geleceğini bankaların insafına terk eden, emekliliği hayal haline getiren, sağlık alanının şirketlere devrederek ticarileştiren, parası olmayana sağlık hizmeti vermeyen bu yasayı onaylayan milletvekilleri vatandaşların yüzüne nasıl bakacaklar” diye sordu.

Milletvekillerine hitaben, “Sizler iki yılda emekli olurken, bizler niye 65 yaşına kadar bekleyeceğiz” diyen Tombul, halkın geleceğiyle oynayan bu yasanın halka sorulmadan çıkarılamayacağını kaydetti. Tombul, “AKP, çıkarmakta ısrar ettiği ve halkın geleceğiyle oynayan bu yasayı, oylarını almaktan gurur duyduğu halka sormalı, referanduma sunmalıdır” diye konuştu.

Tombul’un konuşmasının ardından, sendika ve meslek örgütlerinin temsilcileri, taleplerini içeren metinleri TBMM Başkanlığı’na faksladılar.