Samsun Tabip Odası Başkanı'nın 'gecici görevlendirme'si durduruldu

Samsun'da yerel idarecilerin tabip odası üzerinde baskı kurmak amacıyla Tabip Odası Başkanı Dr. Cem Şahan'a geçici görevlendirme çıkarması sonrasında gerek Samsun'un yerel demokratik kurumlarının tepkisi, gerekse TTB'nin girişimleri karşılık buldu.

Aynı gün TTB Başkanı Prof.Dr.Gençay Gürsoy acil olarak Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ'ı telefonla arayarak bu konudaki kaygılarını iletmiş, 'kamu kurumu niteliğinde bir kurum olarak tabip odaları ve başkanları üzerindeki bu baskıların son bulmasını, devam etmesi durumunda TTB'nin tepkisini göstermekten imtina etmeyeceğini' belirtmiştir. Sağlık Bakanı'nın 'inceleyeceğini ve yapılmış olan bir yanlışlık varsa düzelteceğini' belirttiği telefon görüşmesinin ardından Bakanlıktan 'yanlışlığın düzeltildiği ve geçici görevlendirmenin geri alındığı Türk Tabipleri Birliği'ne bildirildi.

Samsun ve Kırklareli Tabip Odası Başkanlarının Yalnız Olmadığı Bilinmelidirbaşlıklı haber için tıklayıız...