Samsun ve Kırklareli Tabip Odası Başkanlarının Yalnız Olmadığı Bilinmelidir

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr.Cem Şahan’a makul bir gerekçe olmadan geçici görev çıkarılması, Kırklareli Tabip Odası Başkanımız Dr.Halil Muhacir’e vermiş olduğu bir rapor dolayısıyla soruşturma açılması üzerine bu illerin Sağlık Müdürleri ve Valiliklerine bu uygulamaların demokratik temayüllere uymadığını belirten birer yazı yazılarak TTB’nin kurumsal tepkisi yansıtılmıştır.

Samsun ve Kırklareli Tabip Odası Başkanlarının Yalnız Olmadığı Bilinmelidir….

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof.Dr.Gençay Gürsoy Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ ile telefonla görüştü…

19 Mart 2008 günü TTB Başkanı Prof.Dr.Gençay Gürsoy acil olarak Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ’ı telefonla arayarak bu konudaki kaygılarını iletmiş, “kamu kurumu niteliğinde bir kurum olarak Tabip Odaları ve başkanları üzerindeki bu baskıların son bulmasını, devam etmesi durumunda TTB’nin tepkisini göstermekten imtina etmeyeceğini” belirtmiştir. Sağlık Bakanı’nın “inceleyeceğini ve yapılmış olan bir yanlışlık varsa düzelteceğini” belirttiği telefon görüşmesi sürecin karşılıklı takip edileceği belirtilerek son bulmuştur.

Ekler:

Samsun Valiliği, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Kırklareli Valiliği’ne gönderilen yazılar.