Sağlık Bakanlığı neyi saklıyor?

.Türk TabipleriBirliği Merkez Konseyi, kamu hastanelerinde kamera ve fotoğrafmakinesiyle görüntü alınmasını bir genelgeyle yasaklayan SağlıkBakanlığı"na, "Görüntülenmesini istemediğiniz nedir" diye sordu.

Sağlık Bakanlığı 7 Şubat 2008 günü bir genelge yayımlayarak "sağlıkkurum ve kuruluşlarımızın huzur ve sükunet içinde hizmet verebilmesi vemahremiyet haklarının korunması için, kurum/kuruluş sahasında fotoğrafya da kamera çekimi yapılmaması, kurum/kuruluş amirinin onayı vegeçerli bir gerekçe olmadan bu tür faaliyetlere izin verilmemesi"nikarara bağladı.

Sağlık Bakanlığı"nın bugüne kadar yaşama geçirdiği pek çokantidemokratik uygulamaya bir yenisini daha eklemesi tepkiylekarşılanırken, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, SağlıkBakanlığı"na şu soruyu yöneltti:

"Kamu hastanelerinde görüntülenmesini istemediğiniz nedir? Beş yıldır uygulamakta olduğunuz sağlığın piyasalaşması sonucu hastanelerin içerisine düştükleri durum mu? Yoksa, yürürlükteki yasalara tümüyle aykırı biçimde göz yumduğunuz laiklik karşıtı tutum ve davranışlar mı?"

Milliyet Gazetesi"nin 25 Şubat 2008 tarihli baskısında yer alan"Hastanelerde ve lisede türbanlı görüntüler" başlıklı haberi, adetaTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi"nin sorularına yanıt oldu. GürkanAkgüneş imzalı haberde, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde çoksayıda çalışanın türbanlı olduğu, Haseki Eğitim ve AraştırmaHastanesi"nde başhekimin türbanlı olarak görev yapan doktorlarınbulunduğunu kabul ettiği, Bağcılar ve Vakıf Gureba Hastanesi"nde deyine türbanla görev yapan doktorlar bulunduğu ve yetkililerin buna gözyumduğu bilgisine fotoğraflarla beraber yer verildi.

İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi