Doktora yine kurşun!

Dr.Ali MenekşeGiresun"da bir hastanede yatarak tedavi gören hasta,doktorunu başından ve göğsünden tabancayla vurduktan sonra intiharateşebbüs etti. Ağır yaralanan doktor ve hastanın durumunun kritikolduğu bildirildi. Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi"nde bir haftadır astım bronşittedavisi gören Murat Y., 15 Ocak günü henüz belirlenemeyen bir nedenlehastane koridorunun merdivenlerinde, göğüs hastalıkları uzmanı veGiresun Tabip Odası Denetleme Kurulu üyesi Dr. Ali Menekşe"yi, başınave göğsüne tabancayla ateş ederek yaraladı.

Murat Y., daha sonra tabancayla başına bir el ateş etti. Ağıryaralanan Dr. Menekşe ve Murat Y., Prof. Dr. İlhan Özdemir DevletHastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Dr. Ali Menekşe"nin,Murat Y"nin tedavisiyle ilgilenen doktor olduğu öğrenildi.

Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi BaşhekimYardımcısı Dr. Tuncer Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, her ikihastanın da yoğun bakımda olduğunu, mermilerin beyinlerinde tahribatyaptığını belirterek, "Hastalara bu nedenle müdahale edemiyoruz. Heriki hasta için durum oldukça kritik" dedi.

TTB"den şiddete karşı eylem hazırlığı

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, sağlık çalışanlarına yönelenve benzeri defalarca yaşanan olayların ve kısa süre önce OkmeydanıEğitim Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Dr. NecatiYenice"nin uğradığı silahlı saldırının yarattığı üzüntü ve endişesürerken yaşanan bu yeni saldırıyı nefretle kınadı. Artan şiddetolaylarını protesto etmek ve bunun sağlık çalışanları üzerindeyarattığı baskı ve endişeye dikkat çekmek amacıyla Türk TabipleriBirliği Merkez Konseyi, Türkiye çapında, geniş bir etkinlik düzenlemeyiplanlıyor.