Ortak eylem programı

Basın AçıklamasıTürk Tabipleri Birliği, DİSK, KESK, TMMOB ve BASK, 4 OCak 2008 Cumagünü ortak bir basın açıklaması düzenleyerek, Sosyal Sigortalar ve Genel SağlıkSigortası Yasası"na karşı yürütülecek eylem programını açıkladılar.

TTB, DİSK, KESK,TMMOB ve BASK, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası"na karşı ortak eylemprogramı açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği, DİSK, KESK, TMMOB ve BASK, 4 Ocak 2008 Cumagünü ortak bir basın açıklaması düzenleyerek, Sosyal Sigortalar ve Genel SağlıkSigortası Yasası"na karşı yürütülecek eylem programını açıkladılar. Buna göre,gelecek hafta boyunca illerde basın açıklamaları düzenlenecek, yasanın TBMMGenel Kurulu"na geldiği süreçte de merkezi ve geniş bir etkinlik gerçekleştirilecek.

TTB Merkez KonseyiBaşkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOBBaşkanı Mehmet Soğancı, BASK Genel Mali Sekreteri Hanife Ekmekçi ve DİSK AnkaraBölge Temsilcisi Tayfun Görgün ile birlikte TTB Merkez Konseyi Binası"nda birbasın toplantısı düzenledi.

Uzun zamandan beri kamuoyunun gündemini meşgul eden,özellikle çalışan kesimin yakından izlediği Sosyal Sigortalar ve Genel SağlıkSigortası"nın yasalaşma sürecinde olduğunu ifade eden Gürsoy, dün bu konununele alındığı Ekonomik ve Sosyal Konsey"in (ESK) büyük eksiklerle toplandığınısöyledi. Gürsoy, iktidarın tasarı üzerinde mutabakat sağlanmış izlenimi vermeyeçalıştığını belirterek, "Bu oyunu bozacağız. Tasarı, mutabakat sağlanmadan bunoktaya gelmiştir" diye konuştu.

TTB, DİSK, KESK, TMMOB, BASK ve Türk Dişhekimleri Birliğigibi örgütlerin bu tasarının tarafları olarak itirazlarını dile getirdiklerinihatırlatan Gürsoy, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun tasarısısosyal devletin ölüm fermanını çıkaran bir tasarıdır. Elimizden geldiğince yasalaşmasınaengel olmaya çalışacağız" dedi.

Bu tasarının gelecek hafta TBMM Genel Kurulu"na gelmeihtimali olduğunu kaydeden Gürsoy, bu süre içinde illerde basın açıklamalarıyapacaklarını, tasarı Meclis"e geldiğinde ise Ankara"da geniş kapsamlı birprotesto eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi.

Tombul da, bu tasarının 70 milyonu ilgilendirdiğinibelirterek, buna karşı ilgili tüm kesimlerin birlikte hareket etmesi çağrısınıdile getirdi.

Gürsoy, bir soru üzerine Türk-İş"in de aralarında bulunduğumeslek örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelip ortak tepki gösterilmesiiçin görüşmeler yaptıklarını, ancak Türk-İş temsilcilerinin "yetkilikurullarımızda görüşüp kararımızı bildirelim" demelerine rağmen bir haftadırherhangi bir yanıt gelmediğini söyledi.

Gürsoy, ayrıca dün Diyarbakır"da meydana gelen bombalısaldırının barışa ve kardeşliğe yönelik olduğunu belirterek, saldırıyılanetlediklerini bildirdi.