'En çok hekimler saldırıya uğruyor'

Basın AçıklamasıTürkiye'nin dört bir yanında hekimler, son dönemde hekimlere yönelik olarak artan şiddet olaylarını ve bunun son örneği olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Dr. Necati Yenice'nin uğradığı silahlı saldırıyı protesto etti.

Son dönemde hekimlere yönelik olarak artan şiddet olaylarını ve bunun son örneği olarak İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'nin uğradığı silahlı saldırıyı protesto etmek amacıyla, Türkiye'nin dört bir yanında tabip odalarınca basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Ankara Tabip Odası'nca, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklaması ve "düşünme eylemi"ne de hekimler ve sağlık çalışanları yakalarına siyah kurdeleler takarak katıldılar.

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Önder Okay, en çok saldırıya uğrayan kamu görevlilerinin hekimler olduğuna dikkat çekti. Okay, "Bunlar tesadüf değil. Sağlık sisteminin hekim ve hastayı karşı karşıya getirerek, hekimleri hedef göstermesinin bir sonucudur" diye konuştu. Son dönemde hekimlerin giderek artan şekilde saldırılara maruz kaldığını kaydeden Okay, buna karşın yetkililerin halen herhangi bir açıklama yapmadığını, hatta kışkırtıcı söylemlerine devam ettiklerini söyledi. Bu durumu büyük bir sorumsuzluk, vurdumduymazlık olarak niteleyen Okay, saldırıyı nefretle kınadıklarını bir kez daha vurguladı.

Basın Açıklaması Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Selçuk Atalay da, Dr. Necati Yenice'nin 27 Aralık 2007 günü uğradığı silahlı saldırı sonrası halen yaralı durumda bulunduğunu ve hayati tehlikesinin sürdüğünü anımsattı. Bugün Türkiye sağlık ortamının Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı politikalar sonucunda "can pazarına" dönüşmekte olduğunu belirten Atalay, "Bu durumun sorumlusu hekimler değil, bu politikaları ülkemize dayatanlardır" diye konuştu. Atalay, "Bugün biz hekimler olarak mesleğimizi uygularken karşılaştığımız şiddete ve genel olarak toplumda yükselen şiddete karşı sesimizi duyurmak, toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla önlüklerimize siyah kurdeleler taktık. Kamuoyunu ve yetkilileri artan şiddet olayları konusunda düşünmeye ve duyarlı olmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.