Sağlıkta taşeron olmaz!

.Dev Sağlık İş, Sağlık ve Sosyal Hizmet EmekçileriSendikası (SES) ve Türk Tabipleri Birliği'nin ortak düzenlediği "İnsan İhaleİle Çalıştırılmaz, Sağlıkta Taşeron Olmaz" eylemi, 17 Kasım Cumartesi günüAnkara'da gerçekleştirildi.

Dev Sağlık İş, SESve Türk Tabipleri Birliği'nin sağlıkta taşeron çalışmaya karşı yürüttüğümücadele kapsamında son etkinlik, 17 Kasım 2007 Cumartesi günü Ankara'da, Abdiİpekçi Parkı'nda gerçekleştirildi. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelentaşeron işçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde "Sağlıkta taşeronolmaz" denildi.

Sabah erken saatlerden itibarenfarklı kentlerden gelen katılımcıların Kurtuluş Parkı'nda buluşmasıyla başlayaneylem, saat 12.00'de sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı'na doğru yürüyüşegeçmesi ile sürdü. Ellerinde "İnsan ihale ile çalıştırılmaz, sağlıkta taşeronolmaz", "Geleceğimize sahip çıkıyoruz", "Emeğimiz onurumuzdur" yazılıpankartlar taşıyan topluluk, yol boyunca "Sağlıktan taşeronu süpüreceğiz", "Yaşasınörgütlü mücadelemiz", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Topluluğun saat 13.00'de SağlıkBakanlığı yanındaki Abdi İpekçi Parkı'na ulaşmasının ardından, mitinge geçildi.Mitingde Dev Sağlık İş Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, SES GenelBaşkanı Dr. Köksal Aydın, TTB MK üyesi Mustafa Vatansever ve DİSK Genel BaşkanıSüleyman Çelebi birer konuşma yaptılar.

Dev Sağlık İş Genel Başkanı Dr.Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmasında; "Sağlık hizmetinin ticarileştirilmesi ileberaber güvencesizleştirme sürecinin yaşandığını anımsatarak, buna karşıyürüttükleri örgütlenme mücadelesini aktardı. Emeğe dönük saldırılarınönümüzdeki dönemde yoğunlaşacağına dikkat çeken Çerkezoğlu, sendika olaraksağlıktan taşeronu süpürme konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Çerkezoğlu,taşeron çalıştırmaya karşı başlattıkları kampanya kapsamında toplanan imzaları Aralıkayında TBMM'ye teslim edeceklerini bildirdi. Çerkezoğlu, ülkede ve bölgedeyaşanan gelişmelerle beraber barış talebinin yükseltilmesi gerektiğini desözlerine ekledi.

SES Genel Başkanı Dr. Köksal Aydın, Dev Sağlık-İş ve TTB ile birlikteyürütülen ortak mücadele çizgisinin önemine değinerek sağlık çalışanlarının tekeşit ve güvenceli statü talebini yineledi. Örgütlenemez denen taşeronemekçisinin örgütlenmesinin önemini vurguladı.

TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Mustafa Vatansever, AKP'nin sağlıkpolitikalarına dikkat çekerek kara dayalı sağlık sistemi yerine insanı dikkatealan bir sağlık sistemi için mücadelenin gerekliliğini vurguladı. Taşeronçalışma için "mikrobik bir durum" benzetmesini yapan Vatansever, ancak sağlıkişçilerinin mikroba karşı Ankara'ya ilaç gibi geldiklerini belirtti.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de, emek hareketine yönelik yasa ve benzeriaraçlarla gerçekleşen saldırılara değinerek ilerici emek örgütleri ile beraberyaşanabilir ülke mücadelesine devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, çekilen halaylarla miting sona erdi.