Radyolojide 9 saat çalışmaya Danıştay'dan durdurma

HukukRadyoloji çalışanlarının haftalık çalışma sürelerinin 45saate çıkarılmasına ilişkin genelge hükümlerine karşı açılan davalarda,Danıştay 12. Dairesi ve 5. Dairesi tarafından 13 Kasım Salı günü ortaklaşa yapılangörüşme sonucunda Sağlık Bakanlığı'nın savunması alınıp yeni bir kararverilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına karar verildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'nın savunması alınıp yeni bir kararverilinceye kadar genelge hükümlerinin yürütmesinin durdurulması kararına karşıitiraz olsa bile Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluuygulamada karar süreli olduğu için itirazı incelemeksizinreddediyor. Dairelerin verdikleri karar Sağlık Bakanlığı'na tebliğiedildikten sonra Bakanlığı'nın 30 gün içinde savunmasını vermesi gerekiyor.

Radyoloji çalışanlarının çalışmasaatlerinin günlük 5 saatten 9 saate çıkarılması, Türk Tabipleri Birliği, SESve ilgili dernekler tarafından protesto edilmişti. 8 Ekim Dünya Radyoloji Günüdolayısıyla Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelen sağlık çalışanlarıdüzenlemenin geri çekilmesini istemişler ve Sağlık Bakanlığı önüne siyah çelenkbırakmışlardı. Türk Radyoloji Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği(TümRad-Der), Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-Der) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) söz konusudüzenlemenin yer aldığı genelgenin iptali için Danıştay'da dava açmışlardı.