TTB'den ÖSYM'ye yan dal sınavı uyarısı

.20 Ekim 2007tarihinde yapılan yan dal uzmanlık eğitimi sınavına, başvuru koşullarına aykırıbiçimde, henüz ana dal uzmanlık eğitimini tamamlamayan kişilerin girdiği ilerisürüldü. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, konunun araştırılması talebiyleÖSYM'ye yazı gönderdi.

Türk Tabipleri Birliği'ne bazı hekimlerce gönderilen şikayetdilekçelerinde, ana dal uzmanlık eğitimini tamamlamayan bazı kişilerin başvuruformlarında yer alan "uzmanlık tarihi" alanına gerçek dışı beyanda bulunarak,20 Ekim 2007 tarihinde yapılan yan dal uzmanlık eğitimi sınavına girdikleriileri sürüldü.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, gelen şikayetlerinaraştırılması talebiyle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na 9Kasım 2007 tarihi itibarıyla yazı gönderdi. Yan Dal Uzmanlık Eğitimi GirişSınavı Yönetmeliği'nin 9. maddesinin (b) bendinde "Sınavına başvuracağı yandalın bağlı olduğu ana dalda uzman unvanını almış olmak" ibaresinin yeraldığına dikkat çekilen yazıda, bu koşulu taşımayan kişilerin sınava girmesiningerek başvuru koşullarını taşımadığı düşüncesi ile sınava girmeyen hekimler,gerekse mevzuata uygun olarak sınava giren hekimler yönünden hak kaybına yolaçacağına dikkat çekildi.

Yazıda şöyle denildi:

"Yan dal uzmanlık eğitimine giriş sınavı şartlarınıtaşımaksızın sınava girenlerin sınavda başarılı olsalar bile yan dal uzmanlıkeğitimine başlatılmaması, başlayanların eğitimine son verilmesi, Yan DalUzmanlık Eğimi Giriş Sınavı Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 2. fıkrası gereğidir.Bu nedenle yerleştirme yapılırken sınava başvuru tarihi itibarıyla uzmanunvanının kazanılıp kazanılmadığının göz önünde bulundurulmasını ve konu ileilgili olarak tarafımıza bilgi verilmesini rica ederiz."