Telekom grevcilerine TTB'den destek ziyareti

TelekomTTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Merkez Konseyiüyeleri ve İstanbulTabip Odası yöneticileriyle birlikte 20 gündür hak mücadelesiyürütmekte olan Telekom grevcilerini ziyaret etti.

TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Merkez Konseyiüyeleri ve İstanbulTabip Odası yöneticileriyle birlikte 20 gündür hak mücadelesiyürütmekte olan Telekom grevcilerini ziyaret etti. Telekom Gayrettepe Müdürlüğüönündeki grev çadırında kalabalık bir işçi topluluğuna başarı ve dayanışmadileklerinin iletildiği ziyarette; TTB Başkanı tüm zorluklara rağmen işçisınıfı ideolojisinin tarihsel haklılığından hareketle bizlerin sağlıkta GöREVdiyebildiğimiz bu çabaların Telekom'daki grevle aynı mücadelenin parçalarıolduğunu ifade etti.

Ülkemizin en karlı kurumu olan ve özelleştirilerekuluslararası sermayeye satılan Telekom'da çalışanların payına ne yazık kisendikal mücadele yapmak düştü. 25 bin Telekom işçisinin yaklaşık 20 gündürsürdürdüğü grev, ülkemizde çalışanların haklarını alabilmesindeki zorluklarında aynasını oluşturuyor. Kapsam dışı personel uygulamasıyla sendikasızçalışanlara daha yüksek ücret veren işveren, hakkını isteyen sendikalı işçilerekarşı kötü tutumunu sürdürüyor. Ne kadar kar elde ederse etsin neoliberalpolitikalar ne yazık ki çalışanlara hak ettikleri ücret ve çalışma koşullarınınsağlamamakta kararlı. Bu yaklaşımla zaten ertelemeler ve geleneksel sendikalanlayışla pek uygulanamayan ve sembolik bir hal alan "grev" hakkı bütünüyleçalışanların gündeminden çıkabilir. Bu nedenle Telekom grevinin başarısıülkemizdeki hak mücadelelerinin ortak başarısı açısından da özel bir anlamtaşıyor.