Eylül 2007 TUS Soruları

TUSTTB Merkez Konseyi, Eylül 2007 TUS'da 4 sorunun yanlış olduğu iddialarıüzerine ÖSYM ile temasa geçti. ÖSYM Başkanlığı, yanlışlık kesinleştiği takdirdebu soruların iptal edileceğini ve değerlendirmenin kalan sorular üzerinden yapılacağınıbildirdi.

Eylül 2007 TUS sınavından sonraÖSYM tarafından sorular ve cevapları açıklanmıştı. Birliğimize başvuran 200kadar meslektaşımızın ÖSYM tarafından açıklanan bazı soruların cevaplarınınyanlış, bazılarının ise özensiz olduğunu, bu durum düzeltilmediği takdirdeciddi hak kayıpları yaşanabileceğini bildirmeleri üzerine ÖSYM Başkanlığı iletemasa geçtik. Yaptığımız ilk incelemede özellikle dört sorunun cevabınınyanlış olduğuna dair ciddi endişemiz olduğunu ÖSYM Başkanlığına bildirdik. ÖSYMBaşkanlığı sorular üzerinde gerekli incelemeyi yaparak, yanlışlık olduğutakdirde bu soruların iptal edileceğini ve sınavın sonucunun kalan sorularüzerinden gerçekleştirileceğini tarafımıza bildirdi.

Umuyoruz ki bu sorun ülkemizde ki tıp eğitiminin veuzmanlığa yönelik aşırı yönlendirmenin sağlık ortamının ihtiyaçları ile nekadar örtüştüğünün tüm yetkili kesimlerce bir kez daha değerlendirilmesinevesile olur.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi