KESK İnsanca Yaşam İçin Yürüyor

EYLEMKESK'in "İnsanca Yaşam İçin Yürüyoruz" yürüyüşü İstanbul'dabaşladı. Grevli toplu sözleşme hakkı talebiyle başlatılan yürüyüşün başlangıcındaBakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Türk TabipleriBirliği'nin yanısıra, DİSK, TMMOB çeşitli meslek odaları ve sanatçılarda katıldı...

KESK'in "İnsanca Yaşam İçin Yürüyoruz" yürüyüşü İstanbul'dabaşladı. Grevli toplu sözleşme hakkı talebiyle başlatılan yürüyüşün başlangıcındaBakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Türk TabipleriBirliği'nin yanısıra, DİSK, TMMOB çeşitli meslek odaları ve sanatçılarda katıldı.Türk Tabipleri Birliği olarak insanca yaşamanın vaz geçilmez öğesi olan sağlıklıyaşama hakkının, insanların içinde yaşadıkları çevre, barınma olanakları,insanca çalışma koşulları gibi koşullardan soyutlanamayacağı görüşümüzü dilegetirerek "sağlık hakkı" vurgusunu tekrarladığımız açıklamada TTB'ninKESK'in yürüyüşünü desteklediğini belirttik.

Grevli toplu sözleşme hakkı, eşit işe eşit ücret, en düşükmemur ücretinin 1.150 YTL olması taleplerini içeren yürüyüş Gebze, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir'den sonra 29 Ağustos2007'de Ankara'da yapılacak açıklama ile sona erecek.