Füsun Sayek I. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri

Füsun Sayek I. Sağlık ve Kültür EtkinlikleriGeçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr.Füsun Sayek'i anmak amacıyla İskenderun'un Arsuz yöresinde her yıl düzenlenmesiplanlanan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'nin ilki, 11-18 Ağustos'tagerçekleştirildi.

FÜSUN SAYEK
I. SAĞLIK VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

11-18 Ağustos 2007
İskender Sayek Evi Arsuz - İskenderun

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr.Füsun Sayek'i anmak amacıyla İskenderun'un Arsuz yöresinde her yıl düzenlenmesiplanlanan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'nin ilki, 11-18 Ağustos'tagerçekleştirilecek. Her sene ayrı bir tema altında düzenlenecek etkinliğin buseneki sağlık teması "meme kanseri" olarak belirlendi.

Ülkemizde kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerindenArsuz'da düzenlenecek Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri boyunca, TürkTabipleri Birliği, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu, HacettepeÜniversitesi Tıp Fakültesi ve konuyla ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarınında desteğiyle, meme kanseri bilinçlendirme söyleşileri, ücretsiz mamografitaramaları ve meme kanseri konusunda Hatay ili sağlık ocaklarında hizmet sunanhekimlere eğitim gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinlik süresince"Avon'la Sağlığa Yolculuk" söyleşilerikapsamında "Meme Kanserine Karşı Bilinçlendirme Söyleşisi" yapılacakve 200'den fazla kadın için ücretsiz mamografi taraması gerçekleştirilecek.Söyleşi'ye Avon'la Sağlığa Yolculuk gönüllü elçileri arasında yer alanCNNTürk'ten Ahu Özyurt ve Habertürk'ten Özlem Gürses de katılarak, yöre halkıile görüşlerini paylaşacaklar.

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesive Hatay- Mustafa Kemal Üniversitesi gibi bölge üniversitelerinin dekatkılarıyla sergiler, konserler, şiir dinletileri, temalı film gösterimleri veyöre çocukları için çeşitli sanat atölyeleri de yer alacak. Dr. Füsun Sayekadına kurulacak bir eğitim destek vakfı kurulması için başlangıç olan buetkinlik Arsuz-İskenderun'da İskender Sayek Evi'nde gerçekleştirilecektir.

Ayrıntılı bilgiye http://www.fusunsayek.orgadresinden ulaşılabilir.