Özelleştirme baskısı bir meslektaşımızın yaşamına son vermesine neden oldu!

3 Ağustos 2007

Özelleştirme baskısı bir meslektaşımızın yaşamına son vermesine neden oldu!

Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tam kapasite ile çalışan, sunduğu sağlık hizmetinin niteliği ile ülkemizin örnek kamu sağlık kurumları arasında yer almaktadır. Hastanenin bu günlere gelmesinde yirmi yıllık Başhekim olan Dr.Sedat Turgay"ın ve çalışma arkadaşlarının katkısı yadsınamaz bir gerçektir.

Sağlık Bakanlığı"nın kamu hastanelerinin özelleştirilmesi yolunda 2008 yılı içerisinde bazı hastaneleri pilot seçerek işletme haline dönüştürmek istediği bilinmektedir. Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bu kapsamda ele alınmış ve dört ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından özel olarak görevlendirilen müfettişlerce gerekli hazırlıklara başlanmıştır. Bakanlıkça görevlendirilen müfettişlerin rutin bir incelemenin sınırlarını çok aşan bir biçimde hastane yönetimine ve çalışanlarına karşı tavır ve davranışlar sergiledikleri bilinmektedir. Özellikle 22 Temmuz ülke genel seçimleri sonrası, müfettişlerin tavırları hakaret boyutuna varmış ve çalışma barışının bütünüyle ortadan kalktığı görülmüştür. Müfettişlerin tarifli denetim, inceleme, eğitim görevlerinden ziyade Sağlık Bakanlığı"nın politikalarının uygulayıcısı rolüne soyunmuş olmaları ve hastaneyi özelleştirme sürecine hazırlama işlevine girişmeleri gerekli desteği Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldıklarını göstermektedir.

Tüm bu olumsuzlukların sonucunda Başhekim Dr.Sedat Turgay yaşamına kendi eliyle son vermiştir. Dr. Sedat Turgay"ın içerisine girdiği sıkıntının ve yaşamına son vermesinin başlıca sorumlusu olan müfettişler ve Sağlık bakanlığı yetkilileri şimdi ne hissetmektedirler, merak ediyoruz. Kamu hastanelerini birer işletme haline dönüştürerek özelleştirilmeleri uğruna uygulanan baskı bir meslektaşımızın yaşamına son vermesi ile sonuçlanmıştır. 1 Ağustos 2007 günü düzenlenen cenaze töreninde yıllarca hizmet sunduğu Bolu halkı ve sevenleri Dr.Sedat Turgay"ı son yolculuğuna çıkarken yalnız bırakmamış, yetkililere karşı duyulan öfkeyi dile getirmişlerdir.

Türk Tabipleri Birliği ve tüm sağlık camiası olarak acımız büyüktür. Hem bizlerin hem Bolu halkının ortak talebi bu acı sonda payı olanlar hakkında gerekli işlemlerin bir an önce başlatılması, hekimlerin mesleki ve kişisel onurlarını tahrip eden özelleştirme uygulamalarının durdurulması ve hekimler üzerinde uygulanan her tür baskı ve şiddetin son bulması yönünde yetkililerin somut adımları atmasıdır. Acımızı biraz olsun hafifletebilecek olan yol budur. Bizler bu olayın takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ