Güzel İzmir Sağlık Ocaklarını Vermeyecek

İzmirİzmir'de olması gerekenyapılıyor, sağlık ocaklarının asıl sahipleri kurumlarına ve sağlık hakkınasahip çıkıyor. Mücadelemiz tüm hızı ile devam etmektedir, devam edecektir. Takisağlıktaki yıkım projesi tüm ülkede iptal edilene dek.

Yıllardır 243 SAĞLIKOCAĞI nın başarılı çalışmaları ile örnek gösterilen İzmir' de

hekimler sağlık çalışanları , İzmirhalkı ,siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri sendikalar tek yürek oldu.

Bu kararlı karşı duruş ve dayanışma tesadüfideğildir,.İzmir birinci basamak sağlıkhizmetleri, yıllardır ihmal edilmişliğine karşın ülkemizdeki en iyilerdendir.Bu yüzden İzmir' liler "sağlıkocağı" adındaki sıcaklıkla eşdeğer olarak bu kurumlarıbenimsemiş ve mahallesindeki, sokağındaki, evinin bitişiğindeki yuvası gibi bilmiştir. Bubenimseyişle, her yıl yaklaşık 9 milyon İzmirli bu sağlık ocaklarından poliklinik hizmeti almakta, bunlarınyaklaşık 2 milyonuna çeşitli laboratuvartahlili yapılmakta, 75 binine küçük cerrahi girişimde bulunulmaktadır. Milyonlarca dozaşı yapılılarak,bebeklerimiz, çocuklarımızın bulaşıcı hastalıklara yakalanması, hatta ölmesiönlenmektedir. Çocuk felci sağlık ocaklarımızın yürüttüğü kampanyalar sonucuülkemizden yok edilmiş, kızamığın da kökü kazınmak üzeredir. Ayrıca yüzbinlercekadınımıza aile planlamasıhizmeti, gebe, lohusa, bebek ve çocuklarımıza evde koruyucu sağlık hizmeti verilmektedir. Yani sağlıkocaklarımız her zaman İzmirlinin yaşamının içinde olmuş, onların ailefotograflarında pratisyen hekim,hemşire, ebe, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni, laborant, tıbbisekreter, ayniyat memuru, temizlik elemanı, şoför, vd' lerindenoluşan kocaman ekipleri ile yer almıştır.

1 MART TASAĞLIK OCAKLARIMIZA HALKLA BİRLİKTE SAHİP ÇIKILDI

Sağlık Platformu 1 mart 2007 tarihinde tümTürkiye' deki etkinliklerle eş zamanlıolarak Bornova Atatürk , Çiğli Aydınlıkevler , Konak Çimentepe , Konak Yüzbaşı Şerafettin veKonak Barış Sağlık Ocaklarının önünde "SAĞLIK HAKKIMA VE SAĞLIK OCAĞIMA SAHİPÇIKIYORUM" basınaçıklaması etkinliliği gerçekleştirdi.. Her sağlık ocağının önünde yüzlerce mahallelininkatılımıyla düzenlenen etkinliklerde diğertoplum örgütleri temsilcileri yanı sıra TTB 2. başkanı Dr.Sinan ADIYAMAN da katıldı.

GÜZEL İZMİR SAĞLIK OCAĞI AÇILDI

3-6 Mart 2007 tarihleri arasında Konak Bahribaba Parkı içinde "Güzel İzmir Sağlık Ocağı"adı ile İzmirli' lere Aile Hekimliği hakkında gerçeklerin anlatıldığı, sağlıkocaklarının sağlık sistemimizdeki yerini vurgulamdığı çadır kuruldu. 4 gündebinlerce kişiyle buluşularak imzalar toplandı., 5 mart akşamı meşaleler iletoplanarak "Sağlık Ocaklarıİzmir'i aydınlatıyor" mesajını "Ocaklar sönmesin,bebekler ölmesin!" sloganları ile verildi.6 Mart 2007 saat 12.30'da iseİzmir halkı, onların temsilcisi Demokratik Kitle Örgütleri, AKP dışındaki hementüm siyasi partiler, Sendikalarımız, sağlık emekçileri ve onların meslekodaları, sendikaları ve dernekleri yani 50 civarında örgüt çadırımızdabuluşarak, İzmir'de Sağlık Ocaklarının Kapatılamayacağına dair basınaaçıklamalarda bulunuldu.

Bölge toplantılarıyla hekimlerle buluşularak sürdürülen toplantılarda kararlılık sürdürülüyor.