Atatürk Hastanesinde doktorlara saldırı

Beyaz EylemlerBeyaz Eylem Kapsamında çeşitli hastanelerde referandum başlatan Ankara Tabip Odası üyeleri ile bildiri dağıtan TTB, SES, Türkiye Diş Hekimleri Birliği ve DİSK üyelerine Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi özel güvenlik güçleri tarafından saldırı gerçekleştirildi.

7 Mart 2007

(ANKA)

Beyaz Eylem Kapsamında çeşitli hastanelerde referandum başlatan AnkaraTabip Odası üyeleri ile bildiri dağıtan TTB, SES, Türkiye Diş HekimleriBirliği ve DİSK üyelerine Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi özelgüvenlik güçleri tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Beyaz Eylem kapsamında Ankara Tabip Odası pekçok hastanedereferanduma başladı. Hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarınayapılan referandumun şimdiki ayağını ise Atatürk Eğitim ve AraştırmaHastanesi oluşturuşyor. Aynı hastane TTB, Türk Dişhekimleri Birliği,SES ve DİSK üyeleri de bildiri dağımaya başladı.

Ancak edinilenbilgiye göre, referandum yapılmasını istemeyen hastane yönetimi,hastane bahçesinde bulunan doktorların dışarı çıkarılmasını istedi.Özel güvenlik güçlerinin ise referandum için gelen ve hastane dışınaçıkmayı reddeden Ankara Tabip Odası Başkanı Önder Okay ve yönetimkurulu üyeleri ile SES, TTB, Türk Dişhekimleri Birliği ve DİSKüyelerine saldırdığı öğrenildi.

SES Genel Başkanı Köksal Aydın yaptığı açıklamada, yaşanan gerginliğin hala devam ettiğini bildirdi.