Cumhurbaşkanı'na ziyaret

Cumhurbaşkanı GörüşmesiTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ile Türk Dişhekimleri Birliğive Türk Radyoloji Derneği temsilcileri, "Torba Yasa" ile ilgili olarak CumhurbaşkanıAhmet Necdet Sezer'i Çankaya Köşkü'nde ziyaret ettiler.

12 Şubat 2007 günü gerçekleştirilen ziyarette, TürkTabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği ve Türk Radyoloji Derneğitemsilcileri "Torba Yasa" ve maddeleri hakkında Sezer'e bilgi aktardılar. GörüşmedeSezer'e, tasarının sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesine yönelik olduğu vekamusal sağlık anlayışına hizmet etmediği dile getirildi. Ayrıca, tasarınınsiyasi kadrolaşmayı sınırsızlaştırdığı ve hekimlerin özlük haklarınıgerilettiği de aktarıldı.

Tasarının maddeleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olduğudikkat çeken Cumhurbaşkanı Sezer, şef ve şef yardımcılıkları konusundaki biryasayı daha önce kendisinin Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını anımsattı. Sezer,yasa TBMM'de görüşülerek kendisine iletildikten sonra ayrıntılı biçimdeinceleyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Görüşmesi