Pratisyen Hekimlik Kongresi

Pratisyen Hekimlik KongresiTTB Genel Pratisyenlik Enstitüsü, Pratisyen Hekimlik Derneği ve TTB Pratisyen Hekimler Kolu"nun ortaklaşa düzenlediği 11. Pratisyen Hekimlik Kongresi 8-12 Kasım 2006 tarihleri arasında Antalya"da yapılıyor.

Pratisyen hekimler olarak bu yıl 11. Kongre"mizin hazırlıklarına başlamış olmanın kıvancını yaşıyoruz. 1989 yılında Türk Tabipleri Birliği Pratisyen Hekimler Kolu"nun kurulması ile başlayan mücadelemiz, 1998 yılında TTB Genel Pratisyenlik Enstitüsü ve Pratisyen Hekimlik Derneği"nin kurulması ile hız kazanmış ve pratisyen hekimlerin katılımı ile daha da yaygınlaşmıştır. Bugün pratisyen hekimliğin önem ve değerinin tıp ortamlarımızda her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başlandığını görmenin mutluluğunu ve kıvancını birlikte yaşıyoruz. Gittikçe daha çok meslektaşımız, pratisyen ya da uzman olsun, pratisyen hekimliğin, bu alana aktarılan emeğin ve genel pratisyenlik meslek eğitiminin anlamını daha iyi kavrayarak yanımızda yer alıyor ve kongrelerimize katılıyor.

11. Kongre"miz öncesinde, ülkemiz sağlık sistemi IMF ve Dünya Bankası programları doğrultusunda bir kargaşa ve altüst oluş yaşıyor, yeniden biçimlendiriliyor. 40 yılı aşkın bir süredir titizlikle geliştirmeye çalıştığımız sağlık ocaklarımızı, kamuoyunu hiçe sayan yaklaşımlarla yok etmeye çalışıyorlar. Genel Sağlık Sigortası ve aile hekimliği, sözleşmeli çalışma dayatmaları ile geleceğimiz, iş güvencemiz, mesleğimiz tehdit ediliyor.
Toplumun sağlık hakkına ve geleceğimize yönelik olan bu girişimlere karşı mesleğimize sahip çıkarak hakkımızı korumaya çalıştık, uyarı görevimizi yerine getirdik.

Kongrelerimizde;

"Sorunların değil çözümlerin parçası olacağız"

"Emeğimiz ve eğitimimiz genel pratisyenlik için"

"Sağlık ocakları bizim üniversitelerimizdir. Genel pratisyen eğiticilerimiz, meslek eğitimimizi ülkenin her yerindeki sağlık ocaklarında gerçekleştireceklerdir."

"Mesleğimize, iş güvencemize, sağlık ocaklarımıza sahip çıkıyoruz!" demiştik. Bu kez 11. Kongre"mizde tercihimizi yapacağız.

Tercihimiz, sağlık ocakları; aile hekimliği ofisleri değil.

Tercihimiz genel pratisyenlik; aile hekimliği değil.

Tercihimiz halk için, herkes için sağlık hizmeti; yalnızca parası olana değil.

Uluslararası finans güçlerinin dayattığı özelleştirme politikalarına karşı duruyoruz.

11. Kongre"mizin bu doğrultuda bir pratisyen hekim buluşması olmasını diliyoruz.

Özverili pratisyen hekim topluluğu, önündeki ağır görevin bilincinde ve bunu başaracak güçtedir. İyi ve onurlu hekimlik değerlerine sahip çıkan tüm meslektaşlarımızı Kongre"mize bekliyoruz.

TTB Genel Pratisyenlik Enstitüsü Başkanı
Dr. Özen Aşut