Türkiye'nin muhtelif yerlerinde patlayan bombalar

14.09.2006

BASIN AÇIKLAMASI

Turistik bölgelerimiz olan Marmaris, Bodrum, Antalya ya da Metropolümüz olan İstanbul’da patlayan ve onlarca yurttaşımızın ölümüne, yüzlercesinin sakat kalmasına neden olan bombaların etkisini üzerimizde hissettiğimiz, yanan ya da yakılan ormanlarımızın telafisi mümkün olmayan kayıplarıyla sarsıldığımız bu günlerde,  şiddet ve terör sarmalı son bir hafta içerisinde Hatay’da patlamadan fark edilen, Diyarbakır’da ise 7’si çocuk 11 vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan bombalarla  kahredici seyrine devam ediyor.

Bu olayla birlikte, son dönemde Türkiye’nin muhtelif yerlerinde patlayan bombalar ve linç girişimleri toplumu terörize etmekte ve giderek şiddetin yaygınlaşmasına yol açmaktadır. Bir arada kardeşçe yaşama duygusunu törpülemek ve kutuplaşmalara yol açmak amacı ile gerçekleştirildiğini düşündüğümüz bu tür terör saldırılarının amacına ulaşamamasının tüm toplum kesimlerinin göstereceği duyarlılık ile sağlanacağı inancındayız

Diyarbakır şehir merkezinde gerçekleştirilen ve 11 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 16 vatandaşımızın da yaralandığı bu insanlık dışı terör saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Toplumda daha fazla demokrasiye, kardeşliğe, barışa, dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde yaşanan bu terör olayını kınıyor, tüm toplumu ve yetkilileri duyarlı davranmaya çağırıyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ