Lübnan'da İsrail Askeri Olmayacağız!

2 Eylül 2006

LÜBNAN’DA İSRAİL ASKERİ OLMAYACAĞIZ!

Türkiye bugünlerde Lübnan’da oluşturulmaya çalışılan ‘Barış Gücüne’ asker gönderme tartışmaları yapıyor. Hükümet asker gönderme yetkisiyle ilgili tezkereyi TBMM’ye gönderdi. TBMM 5 Eylül 2006 Salı günü olağanüstü toplanıp tezkereyi oylayacak.

Bizler emek ve meslek örgütleri olarak Lübnan’a asker gönderilmesine karşıyız.

İsrail; ABD’nin Genişletilmiş Ortadoğu Projesinin gerçekleşebilmesi için Lübnan’ı işgal etti. Binlerce masum çocuk, kadın, yaşlı sivil insan bu işgalde yaşamını yitirdi. Bu vahşettir, bu katliamdır!

BM süreci seyretti, kendi elemanlarının öldürülmesini bile kınayamadı. Ancak ABD’nin İsrail’in ikna olduğu yerde ‘Barış Gücü’ oluşturulması için 1701 sayılı kararı alabildi. Bu Barış Gücü değildir. Çünkü Lübnan’da barış olmamıştır. İsrail işgali sürüyor. 1701 sayılı BM kararı muğlâktır. Gidecek askerlerin savaşmaları gerekebilecektir.

Lübnan’da İsrail askeri olmayacağız!

ABD’nin ‘Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’ uğruna Ortadoğu bataklığına sürüklenmemize hayır diyen, yeni asker tabutlarının gelmesini istemeyen tüm savaş karşıtlarına, vicdan sahiplerine, anne babalara, tüm topluma sesleniyoruz; Yüksek sesle ‘Tezkereye Hayır’ diye haykıralım. Bizler istersek başarırız. 1 Mart’ta Irak’a asker gönderilmesini nasıl engellediysek, şimdi de başaracağız.

Tezkere’nin TBMM’de görüşüleceği 5 Eylül Salı günü Ankara’da büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Şimdi değilse ne zaman diyen, bütün örgütlü, örgütsüz barış yanlısı kesimleri birlikte karşı koymaya çağırıyoruz. Tarihe, gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuzu, görevimizi yerine getirelim.

5 Eylül 2006 Salı günü saat 14.00’de Ankara Kurtuluş Parkı’nda buluşalım, Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyüp, TBMM’nin görüşmelerini izleyelim.

Milletvekillerine; temsilcisi olduğunuz halkın sesini, vicdanınızı dinleyin, tezkereyi reddedin, Lübnan, Filistin halkına yardım etmek istiyorsanız İsrail ile ikili anlaşmaları durdurun, İncirlik üssünü kapatın, Lübnan’a asker değil insani yardım gönderin diye seslenelim. Bizler, hükümetin insani yardım konusunda atacağı her adımı gönüllü olarak desteklemeye hazırız.

Şimdi değilse ne zaman, biz istersek başarırız!

Lübnan’da İsrail Askeri Olmayacağız!

DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (DİSK)

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (KESK)

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ (TMMOB)

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ (TTB)