Toplu Görüşme Sürecini İzliyoruz

20060810kesk.gifTTB Merkez Konseyi, Hükümetle memur sendikaları arasında 15 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili olarak KESK Başkanı Dr. İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki heyetle 9 Ağustos günü TTB Merkez Konseyi binasında bir araya geldi.

TTB Merkez Konseyi 9 Ağustos 2006 tarihinde KESK Başkanı Dr. İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki heyeti kabul etti. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ziyaretin amacının 15 Ağustos tarihinde Hükümetle yetkili sendikalar arasında başlayacak olan toplu görüşme öncesi TTB Merkez Konseyi’nin görüş ve önerilerini alarak toplu görüşme masasına götürülmesi olduğunu söyledi. Ziyaretin ardından TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Gençay Gürsoy ve Dr. İsmail Hakkı Tombul basına ortak bir açıklama yaptılar. Gürsoy, toplu görüşmenin yeterli olmadığını, Anayasanın 90. maddesinin ve uluslararası sözleşmelerin gereği olarak Hükümetin toplu sözleşme ve grev hakkını tanıması gerektiğini söyledi.

Görüşmede KESK heyetinden, “çalışanlara enflasyon farkından doğan ek zam istemi, sağlıkta dönüşüm programı basta olmak üzere tüm sağlıkta özelleştirme ve sağlığın piyasalaştırılması uygulamalarına derhal son verilmesi, İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı acımasız saldırıyı durdurmaya yönelik olarak daha aktif rol üstlenmesi ve İsrail’le yapılan tüm askeri sözleşmelerin iptal edilmesi, ülkenin bağımsızlığı ve demokratikleşme konularında daha hassas davranılması” beklentisi içinde olduğumuzun Hükümet yetkililerine iletilmesi istendi.

Görüşmede ayrıca, toplu görüşme boyunca taleplerimizin gözlemcisi olacağımız ve süreci yakından izleyeceğimiz de bildirildi.