Eşkişehir'de 'kandırmacaya hayır' mitingi

Eskişehir MitingiTTB Eskişehir-Bilecik Tabip Odası ve SES’in öncülüğünü yaptığı 37 demokratik kitle örgütü ve siyasi parti, 8 Temmuz 2006 Cumartesi günü Eskişehir’de Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı ve aile hekimliğini protesto etmek için “Sağlıkta kandırmacaya hayır” mitingi düzenledi.

“Aile Hekimliği Kandırmacasına Karşı Eskişehir Platformu” adı altında bir araya gelen örgütler, mitingde aile hekimliği uygulamasından vazgeçilmesini istediler. TTB Genel Sekreteri Dr. Altan Ayaz, aile hekimliği uygulamasının amacının, insan sağlığı üzerinden daha fazla para kazanmak olduğunu söyledi.

Mitingin ardından, TTB Eskişehir-Bilecik Tabip Odası ve SES temsilcileri Eskişehir İl Sağlık Müdürü ile görüşerek, aile hekimliği uygulamasından vazgeçilmesini istediler. Heyet, konuyla ilgili olarak hazırladığı dosyayı İl Sağlık Müdürü’ne sundu.