'Çernobil Sonrası Türkiye'de Kanser'

Yeni YayınTTB’nin, Çernobil Nükleer Santrali’nin patlamasından 20 yıl sonra, kazanın çevreye ve insan sağlığına etkisinin ne yönde olduğunu belirleyebilmek amacıyla yaptığı, “Çernobil Kazası Sonrası Türkiye’de Kanser” araştırması tamamlandı. Araştırma sonuçları, İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

Türk Tabipleri Birliği’nin, Çernobil Nükleer Santrali’nin patlamasından 20 yıl sonra kazanın çevreye ve insan sağlığına etkisinin ne olduğunu belirleyebilmek amacıyla yaptığı, “Çernobil Kazası Sonrası Türkiye’de Kanser” araştırması tamamlandı. Araştırma sonuçları, 12 Nisan 2006 günü, İstanbul Tabip Odası’nda, Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası yöneticileri, Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu, milletvekilleri ile sanatçıların da katıldığı bir basın toplantısıyla duyuruldu.

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Orhan Odabaşı ve Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu’nun konuşmalarının ardından, Dr.Gamze Varol Saraçoğlu “Çernobil Sonrası Dünyada Durum”, Dr.Alpaslan Türkkan “Çernobil Sonrası Türkiye'de Durum” başlıklı sunumları yaptılar. Araştırmanın yürütücülüğünü üstlenen, Uludağ Üniversitesi  Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kayıhan Pala da, araştırma sonuçlarını aktardı. Pala, araştırma sonucunda, Hopa’da kanser görülme sıklığı ile kanser nedeniyle ölümlerin Türkiye’nin diğer coğrafi alanlarına göre daha fazla görülmesi olasılığının incelenmeye değer bir durum olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.

"Çernobil Sonrası Türkiye'de Kanser" kitabı için tıklayınız...