Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) heyeti TBMM’de görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin gündeminde son dönemde ürün ve hizmetlere gelen zamlar, ekonomik durum ve çalışanların ücretleri ile çalışma koşulları vardı.

TTB, TDB, TMMOB ve KESK heyetinde TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, TDB Merkez Yönetim Kurulu üyesi Umut Barış Baykara, TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Selçuk Uluata, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal ve KESK Mali Sekreteri Gönül Kural Şimşek yer aldı.

Heyet ilk olarak Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ve Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ile bir araya geldi. Heyet daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde verginin tabana yayılmasının adaletsizliğe yol açarak yoksulların daha da yoksullaşmasına neden olduğu; Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) gerçeği yansıtmayan enflasyon oranlarının yine emekçileri yoksulluğa ve açlığa mahkûm ettiği ve gelen zamlar nedeniyle ücretli çalışan, memur ve emeklilerin maaş ve aylıklarında yapılan artışlarının peşinen eridiği ifade edildi. Akademisyen maaşları ile emekli hekimlerin aylıklarının düşük olması ve aile hekimleri ile asistan hekimlerin sorunlarının gündeme geldiği görüşmelerde sorunlara dair çözüm önerileri de konuşuldu.

Görüşmelerde parti temsilcilerine düzenlemenin bu haliyle Meclis'ten geçmesi halinde zamlar karşısında eriyen maaş ve emekli aylıklarına karşı sağlık emek ve meslek örgütleri olarak eylemlilik sürecinin başlatılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Partilerin grup başkanvekilleri, görüşmelerde ayrıca TTB, TDB, TMMOB ve KESK heyetine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel Kurul çalışmaları ve deprem bölgesindeki zeytinlik ve orman alanlarının imara açılmasına karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.