Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Osahon Enabulele’nin Türkiye ziyareti kapsamında Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere bir randevu talebinde bulundu.

Dr. Osahon Enabulele’nin TTB’nin davetlisi olarak Türkiye’ye geldiği belirtilen yazıda, 23 Haziran 2023 Cuma günü sabahı için randevu talep edildi.

Yazının tamamı için tıklayın.

Dr. Osahon Enabulele, 21 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 18.00’da TTB’de düzenlenecek “Meslek Örgütü Özerkliğini ve Mesleki Bağımsızlığı Savunuyoruz: TTB Susturulamaz!” başlıklı panele katılacak. TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle 22 Haziran 2023’te saat 13.30’da Ankara Dışkapı Adliyesi’nde görülecek davayı yerinde takip edecek olan Enabulele, daha sonra TTB Merkez Konseyi üyeleriyle birlikte deprem bölgesine giderek hekimleri/sağlık emekçilerini ziyaret edecek ve sorunlarını dinleyecek.